Sport

Kézilabda: Berlin kapujában a Pick Szeged

Kézilabda: Berlin kapujában a Pick Szeged

2014. április 26., szombat
Kézilabda: Berlin kapujában a Pick Szeged
larholm_pick_nantes_mj-18

Vasárnap este mindössze kétgólos hátrányt kell ledolgoznia a Pick Szegednek a lisszaboni Sportinggal szemben ahhoz, hogy története egyik legnagyobb sikerét érje el.

Az elmúlt hétvégi odavágón jól kezdett a Pick az EHF Kupa negyeddöntőjében, ám a végén portugálok örülhettek: a két villámléptű szélső,

Portela

és

Solha

sorra gyártották a gólokat olyan indításokból, amikre előzetesen a Pick is készült - mindhiába.

A vége 29-27 lett

a luzitánoknak, ami meglepő eredmény, ugyanakkor a továbbjutás szempontjából a papírforma szerint nem bír komolyabb jelentőséggel: nehezen feltételezhető, hogy a kétségtelenül Bajnokok Ligája-szintet képviselő Tisza-parti alakulat ne lépjen túl ibériai ellenfelén a vasárnap 19.15-kor kezdődő találkozón. A tét a legjobb négy közé jutás, a berlini final fourt május 17-18-án rendezik.

ONLINE!

A Pick Szeged - Sporting CP EHF kupa negyeddöntő visszavágóját a SZEGEDma.hu vasárnap este 19.15-től élőben közvetíti! Tartsanak velünk, szurkoljunk együtt a szegedi csapat sikeréért!

Mikler Rolandék szerda este a Csurgó elleni bajnoki elődöntő első meccsén

magabiztos győzelemmel

hangoltak a vasárnapi összecsapásra. A védekezés remekül működött az egyébként gyenge színvonalú találkozón, a szünetig mindössze 8-at kapott a Tisza-parti csapat, amely a második félidőben még jobban is megverhette volna ellenfelét, ám erre nem volt szükség, a győzelem így sem forgott veszélyben. Ugyanakkor bosszantó hibák tarkították a hazaiak játékát esetenként, amelyekből könnyű gólokat szerzett a Csurgó, s az ilyenek nemzetközi porondon még kevésbé férnek bele. Egy a Sportinghoz hasonló skalpvadász gárdával - amely a kupasorozat három leggólerősebb játékosából kettőt soraiban tudhat - szemben pedig különösen nehézzé válhat a meccs, ha nem koncentrálnak eléggé a mieink. A Pick keretéből

Jonas Källman

és

Gidai Máté

biztosan hiányozni fog lábadozás, illetve sérülés miatt. A svéd olimpiai ezüstérmes szélsőt április 11-én műtötték a bokájával, azóta már a fizikoterápiás kezeléseket végzi, ám felépülése hat hét, azaz a szezon véget ért számára. A Sporting elleni EHF Kupa-negyeddöntő visszavágójára április 23-án, szerdán és 25-én, pénteken 15 óra és 18.30 között vásárolhatók jegyek az újszegedi sportcsarnokban, a belépő 3000 forint, a családi biléta 3500 forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.