Sport

Kajak-kenu: Kárász Anna képviseli a szegedi színeket a milánói világkupaversenyen

Kajak-kenu: Kárász Anna képviseli a szegedi színeket a milánói világkupaversenyen

2014. április 29., kedd
Kajak-kenu: Kárász Anna képviseli a szegedi színeket a milánói világkupaversenyen
karaszanna_kajak_kenu_valagoto28_gs

Megkezdődik a 2014-es világkupa-sorozat, május 2. és 4. között Milánóban áll rajthoz a nemzetközi elit. Magyar részről vegyes csapat indul, néhány rutinosabb versenyző mellett többségében a tavalyi ifjúsági és U23-as világbajnokság legjobbjai rajtolnak majd a 2015-ös olimpiai kvalifikációs világbajnokság színhelyén.

Hogy átalakulóban van a magyar kajak-kenusport, mi sem mutatja jobban, minthogy egy meglehetősen fiatal csapatot indít harcba

Storcz Botond

felnőtt vezetőedző a május 2-án rajtoló milánói világkupán. A magyar csapatban

Szabó Gabriella

személyében mindössze egy olimpiai bajnok lesz, a többi Londonban jól teljesítő versenyzővel ellentétben ő azért is szorgalmazta az indulást, mert így versenykörülmények között tudja letesztelni

Vad Ninettával

alkotott új párosukat. „Szabó Gabiék egymást, a férfi kenusok között rajtoló

Vasbányai Henrik

és

Mike Róbert

, valamint a kajakos

Dombvári Bence

a jövő évi világbajnokság helyszínét teszteli, míg a fiatalok számára az a cél, hogy megfelelő nemzetközi versenyrutint szerezzenek” - mondta Storcz Botond vezetőedző, aki egy meglehetősen fiatal csapattal vág majd neki a 2014-es esztendő első világkupa-versenyének. Hogy a szakvezető mi alapján állította össze a csapatot? „A tavalyi ifjúsági és U23-as világbajnokságon nyújtott eredmények, valamint a két dunavarsányi időfelmérő alapján alakult ki a csapat. És bár meglehetősen erős lesz a mezőny Milánóban, bízom benne, hogy sikerül dobogós helyekkel hazatérni a viadalról.” Valóban kemény riválisokkal kell majd szembenéznie a mieinknek, a németek ugyanis néhány számban már válogatóversenyeket tartanak, és ilyenkor kezdi meg európai körútját az ausztrál és a kanadai válogatott is, amely már ászait állítja csatasorba. „Nyilvánvalóan nem várható el még a csúcsforma a mieinktől, hiszen az idény fő versenyei között a szegedi világkupa, a válogatók és az idény világversenyei szerepelnek, de mindenképpen hasznos, hogy többen már versennyel, versenyekkel a kezükben tudnak rajthoz állni a május 23. és 25. között megrendezésre kerülő szegedi világkupán.” Az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE képviseletében a vidalaon Kársz Anna lesz ott, aki női kajak négyes 500 méteren bizonyíthat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.