Közélet

Használt bicikliket gyűjt jótékonysági célra a Rotaract Club

Használt bicikliket gyűjt jótékonysági célra a Rotaract Club

2014. április 29., kedd
Használt bicikliket gyűjt jótékonysági célra a Rotaract Club
10318668_10202720645310505_1030461250_n

A Rotaract Club képviselői kérnek minden jó szándékú adományozót, hogy április 7-től május 31-ig a használt, vagy kissé meghibásodott kerékpárokat adják le a Mérey Jármű Szeged Mérey utca 15. szám alatti boltjában.

"A segítség két keréken érkezik" programot hirdet a Rotaract Club. A klub fiatal önkéntesei gyűjtőakcióba kezdtek. Arra buzdítanak mindenkit, hogy a feleslegessé vált kerékpárjaikat engedjék át jótékonysági célokra. Az adományokra szánt bicikliket a Mérey utcai kerékpárszaküzletben adhatják le, ahol azokon a szakemberek elvégzik a szükséges karbantartási munkákat. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőző Bizottsága is részt vesz az akcióban, s a szervezet felajánlotta a begyűjtött kerékpárok felszerelésének kiegészítését. Így biztosak lehetünk abban, hogy a gyerekek, akik használatba kapják az adott járgányokat megfelelő védelemmel indulnak útnak. A felújított közlekedési eszközöket az Arany János Általános Iskola tanulói használhatják majd a torna óra keretén belül. Kiemelt előnyben részesülnek a hátrányos helyzetű családokból érkező gyerekek, akik közül többen is kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkeznek. A gyerekek az iskolai kerékpározások során megtanulhatják a KRESZ-t és megismerkedhetnek a biztonságos közlekedési módokkal és technikákkal. Ezúton, az iskolán kívül, szabadidőben töltött kerékpározás alatt is rendelkezni fognak a legalapvetőbb védelmi és biztonsági ismeretekkel. Amennyiben szerencsésen végződik az akció, és nagyobb számú bicikli gyűlik össze, hátrányos helyzetű családtagok is kaphatnak egy-egy kétkerekűt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.