Közélet

Nem hisz a közvélemény-kutatásoknak Bátyai és Szabó

Nem hisz a közvélemény-kutatásoknak Bátyai és Szabó

2014. április 4., péntek
Nem hisz a közvélemény-kutatásoknak Bátyai és Szabó
batyai_szabo_sajttaj01_gs

Nem a kormány, hanem a saját győzelmében biztos Szabó Sándor és Bátyai Edina a Kormányváltó szövetség két szegedi jelöltje. Kampányzáró sajtótájékoztatójukon elmondták, október 3-a óta több ezer választópolgárral találkoztak személyesen.

Az ötpárti ellenzéki Összefogásról Kormányváltókká átkeresztelt pártszövetség Csongrád megye 1-es és 2-es körzetében induló jelöltje,

Szabó Sándor

és

Bátyai Edina

egyaránt október harmadikától számítja a kampány kezdetét, akkor jelentették be

indulásukat

. Több mint 300 rendezvényen, fórumokon, bálokon és kitelepüléseken vett részt Szabó Sándor az elmúlt időszakban és úgy kalkulál, hogy közel 10 ezer emberrel találkozott. Ezen felül internetes felületeken, így például a Facebook-on közel 200 bejegyzése volt az elmúlt időszakban. Elmondta, a kampánnyal során három alapvető problémáról számoltak be neki az emberek, egyik a munkanélküliség, a bérek mértéke, illetve azt is tapasztalta, hogy félnek az emberek. Az MSZP nyolc pontos ígéretei közül kiemelte, 250 ezer új munkahely teremtését ígérik a szocialisták, míg a nettó minimálbért 100 ezer forintra emelnék. Ez utóbbit úgy, hogy a munkáltatók terhei ne növekedjenek. A baloldali ellenzék Csongrád megye 2-es választókerületének jelöltje, Bátyai Edina a kampányzáró sajtótájékoztatón elmondta, az új választási törvény révén a körzethatárok is módosultak, melyhez hozzátartozik a Homokhátság is. A kistelepüléseken azt tapasztalta, hogy barátságosak az emberek, de politikai fórumokra kevesen járnak, bármelyik párt is hirdeti meg azt. Ez szerinte egyfajta érdektelenséget jelent, továbbá azt is, hogy féltik az emberek a munkájukat. Hozzátette, a Homokhátságra jellemző az elöregedés, sok fiatal elhagyja a falvakat, a mezőgazdaságban dolgozók pedig a feldolgozóipart hiányolják, gondjuk van az öntözéssel, továbbá a terményeik értékesítésével. Szegedi kampányeseményein is pozitív visszajelzéseket kapott Bátyai Edina, és sokan szóba hozták a Szegedi Szabadtéri Játékok éléről történ elmozdítását is, amit politikai döntésnek értékeltek. Az ellenzéki programból az oktatáspolitikát emelte ki, mondván, a jelenlegi központosított rendszer nem gyermekbarát, amin változtatnának. A gyermekéhez felszámolásáról is szólt, s amennyiben bekerül a parlamentbe, ottani fizetésének 25%-át erre a célra ajánlaná fel. A jelölt megjegyezte, sokan támadták ezért a kijelentéséért, de ő nem megélhetési politikus szeretne lenni, a szakmájában akkor is tovább fog dolgozni, ha képviselőnek választják. A kórházi várólisták hosszát is elfogadhatatlannak tartja, míg a gazdaság területén a vállalkozóbarát szemlélet bevezetését is fontosnak nevezte. A SZEGEDma.hu kérdésére, hogy mi történik, ha nem ők nyerik a választásokat, Szabó Sándor kijelentette, nem hisznek a közvélemény-kutatásoknak, vasárnap győzelemre készülnek Bátyai Edinával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.