Sport

Floorball: kétgólos előnyről kapott ki az SZFE + FOTÓK

Floorball: kétgólos előnyről kapott ki az SZFE + FOTÓK

2014. április 14., hétfő
Floorball: kétgólos előnyről kapott ki az SZFE + FOTÓK
floorball_szeged_phoenix16_gs

Az ősszel a két csapat mérkőzését 5-0-val a törökbálintiaknak írták, mert a szegediek nem tudtak kiállni. Most visszavágási lehetőséget kaptak Feil Balázsék.

Szezonbéli utolsó meccsükön új ellenféllel találkoztak a szegediek, ugyanis az őszi forduló az SZFE döntő részének betegsége miatt elmaradt. A cél a két pont itthon tartása volt, melyre a mérkőzés első felében minden esélyük meg is volt, hiszen két góllal vezettek. Ám ezután jött a feketeleves: a Főnixek megfordították a meccset, s ugyan a végére minden erőtartalékát mozgósította a hazai gárda, de csak a felzárkózás sikerült. A vereség ellenére a fiúknak semmi okuk szomorkodni, az idei tapasztalatokkal felvértezve jövőre javíthatnak.

I. harmad: 1-0

A mérkőzést 9 mezőnyjátékossal és 1 kapussal kezdte a Szeged, míg ellenfél 3 sorral és 2 kapussal érkezett a találkozóra. A megszokott taktikán továbbra sem változtattak a házigazdák: védekezésben a kombinált védekezést alkalmazták, a centerek zónáztak, míg a többiek embert fogtak, míg támadásban lehetőleg kevés passzal mihamarabb az ellenfél kapuja elé igyekeztek érni és lövéssel zárni az akciót. Ennek jegyében is játszottak a Tisza-partiak, míg ellenfelük visszahúzódott a térfelére és onnan próbált kontrázni. A szegediek akarata érvényesült, ellenfelük térfelén járatták a labdát folyamatosan, s helyzeteket is ki tudtak alakítani, ám a gól még hiányzott a játékukból. A 16. percben aztán megtört a gólcsend:

Keszthelyi Balázs

szerzett labdát, majd három vendég játékost kicselezve közvetlen közelről a hálóba talált, megszerezve a vezetést (1-0).

II. harmad: 1-3

A Szeged a második harmadban is játszotta játékát, míg a Phoenix hol letámadott, hol visszazártan védekezett, és úgy próbált labdát szerezni. Az ellenfél egyre többet jutott el a hazai kapuhoz, de igazi gólhelyzet ott sem alakult ki. Tartotta, járatta a labdát az SZFE, de a kaput ritkán találták el a lövéseknél, ám ez a széria is megtört, Keszthelyi ismét betalált a 28. percben (2-0). A vendégek a 32. percben egy szabadütés után szépítettek (2-1), majd két perccel később egy kapu előtti kavarodás után egyenlítettek (2-2) - mindkétszer

Mile Benedek

volt eredményes. Sőt! Újabb két perc múlva

Feil Balázs

a hazai térfélen labdakihozatal közben megcsúszott, a labda

Hazay Mártonhoz

került, aki ki is használta egy ütemnyi előnyét, és kilőtte a kapu hosszú felső sarkát (2-3). A Szeged hajtott, de egyenlíteni nem tudott a harmadban.

III. harmad: 2-2

Harmadik harmad első percében elaludtak a szegedi védők, s

Téglás Bence

gyors góljával már kettőre nőtt a Phoenix előnye (2-4). A hazaiak becsülettel hajtottak a szépítésért, egyenlítésért, de a végjátékba mindig hiba csúszott: kimaradt két ziccer, zúgtak a lövések, amik elkerülték a kaput, vagy épp az ellenfél tudott blokkolni. A Phoenix megugrásokra játszott a két gól előnyében, de a hazai kapus,

Bak Péter

a helyén volt és több védést is bemutatott. Az 52. percben időt kért a Szeged, rendezték soraikat, s felmerült a kapus lehozatala is felmerült. Az 55. percben Keszthelyi megütötte a harmadik gólját (3-4), ezután levitte kapusát az SZFE, hogy hat mezőnyjátékossal meglegyen az egyenlítés. Ám amíg náluk kimaradt a helyzet, a vendégek gólt lőttek az üres kapuba az 56. percben (3-5). Egy perccel később Feil Balázs egy

Marosi Péterrel

végrehajtott kényszerítőzés után kilőtte a hosszú sarkot (4-5). A csarnokban zúgott a "Hajrá, Szeged!", mindenki az utolsó utáni erőtartalékaival ment fel a pályára, ám az egyenlítés az ütőkben maradt: az utolsó percben Papdi Attila a kapuval szemben mellé lőtt, míg Keszthelyi lövését egy védő blokkolta. Küzdős, hajtós meccsen maradt alul a Szeged, de ezekből a hibákból tanulva erősebb csapattá válhat a következő idényben, ahol simán hozhatja az ilyen meccseket.

Férfi floorball OB II 13. forduló:

Szegedi FE - Phoenix Wizards SE 4-5 (1-0, 1-3, 2-2)

Szeged, Fodor-szakközépiskola. Vezette: Balogh Norbert, Tábor Tamás.

Szegedi pontszerzők:

Feil 1, Keszthelyi 3, Marosi (1).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.