Közélet

Ez eldöntheti a választás kimenetelét?

Ez eldöntheti a választás kimenetelét?

2014. április 1., kedd
Ez eldöntheti a választás kimenetelét?
social_radar

Öt nap, és kevesebb mint hét óra van hátra a választásokig. Most felrúgva a Medián-felméréseket, és belevigyorogva a KSH-adatok képébe, élőben követhetjük, hogyan politizál a magyar a legnagyobb közösségi oldalon.

A Social Radar szerint

Orbán Viktor

családi fotói a legnépszerűbbek a felhasználók körében.

Flóra lányával közös képük

29 686 lájkot gyűjtött be, a március 15-én készített

"Ünnepi szelfi a lányokkal"

címűt pedig 25 069 ember kedvelte.

Botka László

szegedi polgármester

Göncz Árpád

egykori köztársasági elnököt

köszöntötte

91. születésnapján, ezzel a képpel pedig 11 962 szimpatizánsát sikerült megmozgatnia a Facebookon. (Az említett fotók a galériában.)

A miniszterelnök-jelöltek között - az elmúlt 24 órában új lájkolói, komment és megosztási aktivitás szempontjából - Orbán Viktor személyes Facebook-oldala vezet: hétfőhöz képest 2050 fő dobott neki felfelé mutató hüvelykujjat, 178-an kommentálták bejegyzéseit, s 48-an osztották meg azokat. Vona Gábor rajongói a megosztásban erősek, 210-en viszik tovább bejegyzéseit, ehhez képest tegnapról mára 779 új lájkolót és 62 új kommentet tudhat magáénak. Mesterházy Attila tevékenységeit kevesen véleményezik, mindössze 21 új hozzászólás érkezett a hét eleje óta, ellenben 60 felhasználó osztotta meg azokat, s 452 lájkot vadászott össze. Szél Bernadett nincs sokkal lemaradva Mesterházy mögött, 367-en csatlakoztak hozzá, s majdnem annyian kommenteltek (22), mint ahányan megosztottak (21). A Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalom zsákmányolta a legtöbb fant, 24 óra alatt mintegy 2606 főt, mögötte Orbán Viktor "bloggerkedik" plusz 2236 követéssel. Még a Fidesz-oldal is csak 1412-vel gyarapodott. A legjobb móka az öt másodpercenként frissülő grafikon. Mi három percig fejkapkodva követtük a 29 vizsgált Facebook-oldal adatait, ez idő alatt a Fidesz 11 lájkot, a Jobbik 7-et, az LMP kettő, az MSZP pedig mínusz egyet kapott. A grafikonok és ábrák szerelmesei ITT huszárkodhatnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.