Sport

Elhunyt Polyvás Dániel egykori szegedi labdarúgó

Elhunyt Polyvás Dániel egykori szegedi labdarúgó

2014. április 15., kedd
Elhunyt Polyvás Dániel egykori szegedi labdarúgó

A szegedi labdarúgás szegényebb lett egy csatárral, 80 éves korában elhunyt Polyvás Dániel, aki már az égi pályán erősíti a kék-feketék csapatát. Isten nyugosztalja!

A legendás szegedi csatárt

a szegedi labdarúgás 112. születésnapi ünnepségén 2011-ben

a szegedi labdarúgás díszpolgári címével tüntették ki. Polyvás Dániel a Vajdaságban található Vrbason született, de Szegedre Bajáról került, 1954 tavaszán igazolta le az NB II-es SZAK, 1955-ben pedig már a Szegedi Haladásban játszott a csatár. Legnagyobb sikerét a SZEAC-cal érte el az 1960–1961-es évadban a 6. helyen végeztek az NB I-ben. A SZAK csapatából ment „nyugdíjba”, de a labdarúgástól nem szakadt el, edzősködött Tápén, a Szegedi Spartacusnál, a SZAK-nál, az Szegedi Dózsánál, Hódmezővásárhelyen, irányította a Szeol AK előkészületi csapatát is, ugyanitt öt éven át a technikai vezetői posztot is betöltötte. Két gyermeke közül Polyavás Tamás neve ismerős a szegedi futballszurkolóknak, a Szeol AK színeiben az NB I-ben rúgta a labdát, Dániel fia is nagy tehetségnek indult, de fiatalon abbahagyta a labdarúgást, három unokája született. (Forrás: Délmagyarország)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.