/

Egy szegedi pénzváltó kirablása miatt állt bíróság elé 19 éves férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádol az ügyészség egy a csongrádi megyeszékhelyen működő pénzváltó januári kifosztása miatt egy 19 éves harkakötönyi férfit, akinek a pere kedden kezdődött meg a Szegedi Járásbíróságon.

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint az egészségügyi végzettségű, a bűncselekmény előtt munkanélküli, Bács megyei fiatalember előre eltervezte a rablást. A világhálón választotta ki a pénzintézetet, magához vette nagyapja gáz-riasztófegyverét, majd január 15-én Szegedre utazott. A férfi az arcát sállal eltakarva lépett be az üzlethelyiségbe, ahol az ott dolgozó két nőt az ügyféltér és a kassza közötti üvegajtó kinyitására szólította fel. Ezután a fegyverét elővéve belépett a kasszatérbe, majd a pisztolya markolatával többször fejbe ütötte az egyik, félelmében az asztal alá bújó és úgy telefonon segítséget hívni próbáló sértettet.

A vérző fejű alkalmazott a társával az utcára menekült. A két nő segítségért kiabált, eközben az üzlet ajtaját tartották kívülről, hogy a férfi ne tudjon elmenekülni. A támadó összeszedte a bankjegyeket, mintegy 2,2 millió forint értékben, majd az ajtót kívülről tartó sértettet ellökve távozott az üzletből, de a járókelők a közelben föltartóztatták a rendőrök megérkezéséig.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását kérte a férfira. A vádlott a bíróság előtt nem tudott magyarázatot adni a történtekre, úgy fogalmazott, nem is volt igazán szüksége a pénzre. A bíróság elrendelte a vádlott elmeorvos-szakértői vizsgálatát, így az ügyben várhatóan csak júniusban hoz ítéletet a bíróság.

Előző sztori

Asztalitenisz: újabb eredményes Interpingpong-versenyt rendezett az ATSK

Következő sztori

Vagyonvédelem Szegedtől Ausztriáig – az NKE-n mutatták be az összefogást