Családi napot tartanak Föld Napján a vadasparkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Föld Napja alkalmából a CSMKH Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv a Szegedi Vadasparkkal együttműködve Családi Napon, április 27-én, vasárnap, 10-15 óra között játékos, környezetvédelemmel kapcsolatos foglalkozást tart a park területén. A rendezvénnyel, amelynek mottója „Sarkkörtől a Sarkkörig” (Pole to Pole) arra szeretnék ráirányítani a parkba látogató gyerekek és szüleik figyelmét, hogy a hétköznapokban mit tehetnek a környezet védelmében.

1990-től Denis Hayes és barátai, az ökológiai válság jeleit látva – a bioszféra pusztulása, az ipari szennyezés hatása, az őserdők irtása, a sivatagok terjeszkedése, az üvegházhatás érvényesülése, az ózonlyuk megjelenése, a veszélyes hulladékok környezetre kifejtett károsító hatása, a túlnépesedés, a savas eső pusztítása, az óceánok szennyezettsége – kezdeményezték, hogy nemzetközi Föld Nap keretében hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a közös felelősségre a közvetlen környezetünk és a Föld megóvása érdekében.

Default thumbnail
Előző sztori

Csökkent a magyar sörpiac

Default thumbnail
Következő sztori

Az Invitelé lett a belföldi tudakozó szolgáltatás

Legutóbbi hasonló cikkek