Csak a Belvárosiban lesz látható a Shakespeare-színészlegenda legendás alakítása

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

The Tempest

Shakespeare Vihar című színdarabját nem kisebb színészlegendával, mint Christopher Plummerrel állították színpadra.

Shakespeare kései, kiforrott remekműve a bosszúvágy érzését állítja szembe a szerelmi vágyakozással, és annak kérdését feszegeti, vajon elegendő-e az emberi erő a szép, új világ megteremtésére. A lenyűgözően látványos és magával ragadó darabot tizennégy nagy felbontású kamerával vették fel, a korábbiakhoz képest összehasonlíthatatlanul őszinte és bensőséges színházi élményt biztosítva ezzel a nézőknek. Az élő színészlegenda, Christopher Plummer ragyogó alakítást nyújt Prospero szerepében.

A Stratford Fesztivál nemzetközileg elismert, évente megrendezett színházi esemény a kanadai Stratfordban. Minden év áprilisában a színházba járók, színészek és rendezők színe-java gyűlik össze a még nevében is Shakespeare-t idéző ontariói városban, hogy egészen novemberig ünnepeljék a színjátszást; a bemutatott darabok szereposztásában pedig rendre felbukkannak a brit, amerikai és kanadai színjátszás nagyjai.

A különleges mozielőadás Magyarországon április 23-án lesz látható Szegeden, a Belvárosi Moziban, 19 órai kezdettel, egyszeri alkalommal.

Shakespeare: A vihar
(a kanadai Stratford Fesztivál előadása) angol nyelven, magyar felirattal, 152 perc

Előző sztori

Floorball: kétgólos előnyről kapott ki az SZFE + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Asztalitenisz: Apagyon nyert a Floratom II.

Legutóbbi hasonló cikkek