Kultúra

Csak a Belvárosiban lesz látható a Shakespeare-színészlegenda legendás alakítása

Csak a Belvárosiban lesz látható a Shakespeare-színészlegenda legendás alakítása

2014. április 14., hétfő
Csak a Belvárosiban lesz látható a Shakespeare-színészlegenda legendás alakítása
The Tempest

Shakespeare Vihar című színdarabját nem kisebb színészlegendával, mint Christopher Plummerrel állították színpadra.

Shakespeare

kései, kiforrott remekműve a bosszúvágy érzését állítja szembe a szerelmi vágyakozással, és annak kérdését feszegeti, vajon elegendő-e az emberi erő a szép, új világ megteremtésére. A lenyűgözően látványos és magával ragadó darabot tizennégy nagy felbontású kamerával vették fel, a korábbiakhoz képest összehasonlíthatatlanul őszinte és bensőséges színházi élményt biztosítva ezzel a nézőknek. Az élő színészlegenda,

Christopher Plummer

ragyogó alakítást nyújt Prospero szerepében. A Stratford Fesztivál nemzetközileg elismert, évente megrendezett színházi esemény a kanadai Stratfordban. Minden év áprilisában a színházba járók, színészek és rendezők színe-java gyűlik össze a még nevében is Shakespeare-t idéző ontariói városban, hogy egészen novemberig ünnepeljék a színjátszást; a bemutatott darabok szereposztásában pedig rendre felbukkannak a brit, amerikai és kanadai színjátszás nagyjai. A különleges mozielőadás Magyarországon április 23-án lesz látható Szegeden, a Belvárosi Moziban, 19 órai kezdettel, egyszeri alkalommal.

Shakespeare: A vihar

(a kanadai Stratford Fesztivál előadása) angol nyelven, magyar felirattal, 152 perc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.