//

A hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc-iskola is zerselt a tavasznak + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140423_zers_007

Legutóbb a Bonifert Domonkos Általános Iskola tanulói hozták el Szegedre a tavaszt, s annak érdekében, hogy még hetekig sütkérezhessünk az év legcsodálatosabb évszakában, a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola növendékei is “zerselésbe” kezdtek.

Hogy mi az a zers? Az ének és a vers szerelemgyereke, s egyben ezt a címet viseli a Telin Televízió új produkciója is, amely flash mobbal Szeged legszebb pontjait töltik fel tavaszi varázzsal. Szerdán a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjai Steiner Béla zeneszerző Örülj a tavasznak kórusművét adták elő a Szegedi Szimfonikus Zenekar AranyEzüst qvartettje kíséretében. Ez alkalommal Rajk Miklós Biztató című verse csendült fel a Szabadság Úszóház deszkáin, hogy ezzel felhívják a figyelmet erős muzikális és művészeti vénával bíró város tehetségeire.

Márciusban a Széchenyi téri virágba borult liliomfáinak árnyékában kapott helyet Áprily Lajos Március című verse Botka Dóra és Simony Attila, a Kelemen László Színitanoda két hallgatója előadásában, Petró Tamás gitáros zenei kísérete mellett. Akkor a Bonifert Domonkos Általános Iskola kórusa is becsatlakozott – ők a Tavaszi szél című dalt énekelték el.

A kedves műsort hamarosan a Telin Televízió nézői is megtekinthetik!

Addig tekintsék meg a televízió korábbi videóját!

no images were found

Előző sztori

Friss NAV-feketelista: 105 szegedi adózó dolgoztatott feketén

Következő sztori

Szegedet is bekapcsolhatják a Budapest-Belgrád vasútvonalba?