/

24 órás versfolyam Békéscsabán

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A költészet napján 24 órás versfolyammal ünnepelnek Békés megyében. A Békéscsabai Jókai Színház és a szarvasi Cervinus Teátrum közös rendezvénye csütörtökön 12 órakor kezdődik Békéscsabán az Ibsen-ház udvarában, illetve a Jókai Szalonban. Shakespeare-re is emlékeznek – tájékoztatta a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója az MTI-t.

Fekete Péter kiemelte: a költői szóban rendkívüli erő van, nélküle nem létezhetünk, mással nem pótolhatjuk. A békéscsabai és a szarvasi teátrum a hagyományokhoz híven a költészet napja alkalmából harmadik alkalommal hív irodalmi fesztiválra minden verset szerető olvasót, alkotót, költőt, színművészt, színiiskolást.

Békéscsabán, az Ibsen-ház udvarán újra 24 órás, a Szarvasi Vízi Színházban 8 órás versmondó és versolvasó rendezvényt tartanak. Hozzátette: a program Békéscsabán csütörtökön délben kezdődik és pénteken délben fejeződik be, József Attila születésnapján. Szarvason április 11-én, pénteken kezdődik délben és este 8 órakor ér véget. A hagyományok szerint a fesztiválon házigazdaként vesznek részt Békés megye közéleti személyiségei, politikusok, ügyvédek, művészek, élsportolók, művészi csoportok és alkalmi társulások, akik fél vagy egy egész órára a fesztivál házigazdái lesznek, a versfolyam alatt fogadják megívott vendégeiket és az érdeklődőket. A versmondó fesztivál nyitott, bárki betérhet, hogy verset hallgasson. Nagyon sok kisiskolás és óvodás vesz részt a fesztiválon, pár percre ők is csatlakoznak a 24 órás versmondó maratonhoz. A rendezvény egyik érdekessége, hogy az idei évben William Shakespeare-re is emlékeznek születésének 450. évfordulója alkalmából.

A fesztiválon először vesznek részt fogyatékkal élő fiatalok. Az Aut-pont Alapítvány házigazdaként a békéscsabai Esély Pedagógiai Központ fogyatékkal élő tanulóit kérte fel versfelolvasásra, a hallássérültek a fesztiválon jelnyelvi tolmács segítségével részesülnek a versmondás igazi élményében. A Békéscsabán élő szlovák nemzetiség képviseletében szlovák nyelven is lesz versmondás. A zárónapon, a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Békéscsabán élő angol nyelvtanára, Joe Miano anyanyelvén olvassa fel kedvenc Shakespeare-verseit – részletezte az igazgató.

Default thumbnail
Előző sztori

Balog Zoltán: több államtitkári poszton is változás lesz az Emminél

Következő sztori

Vízilabda: féltucat Dalmády-góllal verte a Honvédot a Szeged

Legutóbbi hasonló cikkek