Vízilabda: a listavezető otthonában a Diapolo Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

beton_szolnok_mj015Péntek este már új nevén játszik rangadót Szolnokon a Diapolo Szeged.

A két gárda idén kétszer már összecsapott: a bajnokság szegedi mérkőzésén Vincze Balázs egysége novemberben némi csalódásra kétgólos vereséget szenvedett 8-6-ra, ám a magyar kupa döntőjében, az oroszlán barlangjában parádésan vágtak vissza Decker Ádámék Decker Attiláéknak (9-5). Nehéz elképzelni, hogy a Szolnoki Dózsán még egyszer át lehet úgy gázolni, mint azon a kupadöntőn, tekintve, hogy Kis Gáborék eddigi egyetlen vereségüket októberben szenvedték el az Eger vendégeként, azóta viszont megállíthatatlanul vezetik a tabellát, még a visszavágás is sikerült a bajnok ellen.

A jelenleg a tabella 3. pozícióját elfoglaló szegedieknél ugyanakkor bizonyosan megnyugvást hozott az új névadó szponzor, a Diapolo fellépése. Vincze Balázs csapatának elsősorban arra kell ügyelnie, hogy a rájátszás szempontjából fontos helyezését megőrizze, ami nem lesz könnyű feladat az alapszakasz hátralévő, javarészt idegenbeli találkozóin, ahol ehhez mindenképp szükség lesz idegenbeli győzelmekre a rangadókon. Az elsőt akár már a péntek este 18 órakor kezdődő szolnoki szuperderbin behúzhatják Nagy Viktorék.

A csapatban Jansik Szilárd küzd kisebb bokasérüléssel, rajta kívül mindenki egészséges. Az egység nagy elánnal készül a rangadóra, szerdán egy edzés, csütörtökön két tréning szerepel a programban a pénteki utazás előtt.

Előző sztori

Fegyvert és lőszert csempészett volna át a busz utasa Röszkénél

Következő sztori

Szegedi orvosok az Astellas-díjról – Négyen a TOP 15-ben