Egyetem

Véradás és egészségnap a Pick Szeged kéziseivel + FOTÓK

Véradás és egészségnap a Pick Szeged kéziseivel + FOTÓK

2014. március 5., szerda
Véradás és egészségnap a Pick Szeged kéziseivel + FOTÓK
SZS20140305_rotaract_egeszsegnap_021

A Rotaract Club Szeged mára már hagyományosnak tekinthető egészségnapja várta az érdeklődőket csütörtökön a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

„A mai nap elsődlegesen a véradásról szól, pontosabban ez a leghangsúlyosabb programunk. E mellett más szűrővizsgálatokkal is várjuk az érdeklődőket, így fogászati szűréssel, fejbőrvizsgálattal, látásvizsgálattal, kézfertőtlenítési technikák bemutatásával, az orvostanhallgatók pedig vércukorszintet, vérnyomást és testzsír-százalékot mérnek. Sőt, a rendőrség egy speciális szemüveget hozott el, ami modellezi egy részeg ember látásviszonyait” – árulta el a SZEGEDma.hu-nak

Maric Sár

a főszervező. „Nagyon fontosnak tartjuk a véradást, hiszen statisztikai adatok azt mutatják, hogy évente mintegy 400 ezer ember szorul vérkészítményre. A mai rendezvényünk célja az, hogy felhívjuk a figyelmet erre, illetve az egészséges életmódra és a sportolásra. A különböző vizsgálatok révén pedig a résztvevő fiatalok megismerkedhetnek azokkal a betegségekkel és problémákkal, amelyek általában az emberek mindennapjaiban is előfordulnak” – tette hozzá, majd kitért rá, a rendezvény első pár órájában nagyjából ötven jelentkezőtől vettek vért, és reményeik szerint ez a szám a nap végére megközelíti a százat. Az egészségnapon a Pick Szeged kézilabdacsapatának két játékosa, a csapatkapitány

Vadkerti Attila

és a kapus

Tatai Péter

is kipróbálta a különböző vizsgálatokat és eszközöket, habár vért az élsportolókra vonatkozó szigorú orvosi előírások miatt nem adhattak. „Nekünk sportolóknak valamelyest kötelességünk, hogy a maihoz hasonló rendezvények mellett kiálljunk. A Pick Szeged a város egyik élcsapata, ebből kifolyólag sokan ismernek minket, ezt az ismeretséget pedig felhasználhatjuk arra, hogy jelenlétünkkel még vonzóbbá tegyük az ilyen fontos figyelemfelkeltő megmozdulásokat. E mellett jól is szórakoztunk, érdekes dolgokat láttunk, hallottunk. A szemvizsgálat például kifejezetten tetszett nekem, mert ugyan számtalan orvosi vizsgálaton veszünk részt sportolóként, de ez pont egy olyan terület, ami ritkán kerül elő” – fogalmazott portálunknak Vadkerti Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.