/

Véradás és egészségnap a Pick Szeged kéziseivel + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140305_rotaract_egeszsegnap_021A Rotaract Club Szeged mára már hagyományosnak tekinthető egészségnapja várta az érdeklődőket csütörtökön a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

„A mai nap elsődlegesen a véradásról szól, pontosabban ez a leghangsúlyosabb programunk. E mellett más szűrővizsgálatokkal is várjuk az érdeklődőket, így fogászati szűréssel, fejbőrvizsgálattal, látásvizsgálattal, kézfertőtlenítési technikák bemutatásával, az orvostanhallgatók pedig vércukorszintet, vérnyomást és testzsír-százalékot mérnek. Sőt, a rendőrség egy speciális szemüveget hozott el, ami modellezi egy részeg ember látásviszonyait” – árulta el a SZEGEDma.hu-nak Maric Sára főszervező.

„Nagyon fontosnak tartjuk a véradást, hiszen statisztikai adatok azt mutatják, hogy évente mintegy 400 ezer ember szorul vérkészítményre. A mai rendezvényünk célja az, hogy felhívjuk a figyelmet erre, illetve az egészséges életmódra és a sportolásra. A különböző vizsgálatok révén pedig a résztvevő fiatalok megismerkedhetnek azokkal a betegségekkel és problémákkal, amelyek általában az emberek mindennapjaiban is előfordulnak” – tette hozzá, majd kitért rá, a rendezvény első pár órájában nagyjából ötven jelentkezőtől vettek vért, és reményeik szerint ez a szám a nap végére megközelíti a százat.

Az egészségnapon a Pick Szeged kézilabdacsapatának két játékosa, a csapatkapitány Vadkerti Attila és a kapus Tatai Péter is kipróbálta a különböző vizsgálatokat és eszközöket, habár vért az élsportolókra vonatkozó szigorú orvosi előírások miatt nem adhattak. „Nekünk sportolóknak valamelyest kötelességünk, hogy a maihoz hasonló rendezvények mellett kiálljunk. A Pick Szeged a város egyik élcsapata, ebből kifolyólag sokan ismernek minket, ezt az ismeretséget pedig felhasználhatjuk arra, hogy jelenlétünkkel még vonzóbbá tegyük az ilyen fontos figyelemfelkeltő megmozdulásokat. E mellett jól is szórakoztunk, érdekes dolgokat láttunk, hallottunk. A szemvizsgálat például kifejezetten tetszett nekem, mert ugyan számtalan orvosi vizsgálaton veszünk részt sportolóként, de ez pont egy olyan terület, ami ritkán kerül elő” – fogalmazott portálunknak Vadkerti Attila.

no images were found

Előző sztori

Az egyenruhásokat érintő korrupcióról tartottak konferenciát

Következő sztori

Fidesz: tovább csökken a rezsi