Írjon nekünk

Közélet

Vállalati önkéntesség a Talentum Alapítvánnyal karöltve + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

talentum01_gsA társadalmi felelősségvállalás innovatív formája a vállalati önkéntesség – vallja a Talentum Alapítvány, melynek munkatársai cégvezetőket invitáltak munkareggelire, amelyen arról is szó esett, miként lehet motiválni a dolgozókat.

Tereprendezés, kerítésfestés gyermekvédelmi szolgálatnál, időseknek számítógép-kezelői tanfolyam, szemétszedés a Tisza parton – ezek mind már megvalósult példák a vállalati önkéntességre, vagyis a dolgozók munkaidejükben végezték ezeket a tevékenységeket. Erre a területre irányította rá a figyelmet a Talentum Alapítvány cégvezetőknek hirdetett munkareggelijén. A szervezet olyan munkaerőpiaci szolgáltatásokat, például tréningeket is ajánl, amelyek a munkaerő megtartását, motiválását segítik elő, így arról is tájékozódhattak a résztvevők, hogy miként lehet növelni egy cégen belül a humán kapacitás hatékonyságát.

A cégeknél folyó napi munkáról és a dolgozókhoz való viszonyrendszer jellemzőiről Rózsa Péter beszélt. A marketinges szakember problémaként vetette fel, hogy az emberi tényező egyre kevésbé van középpontban sok cégnél, s ha a munkavállaló nem fogadja el a körülményeket, akkor könnyedén pótolják, ahelyett, hogy megtartására törekednének. Pedig ez sokszor nem is pénzkérdés. Elhangzott, hogy egy normálisabb társadalomban magától értetődő az önkénesség akár vállalati szinten is, nálunk viszont sokan azt sem tudják, mi a munka. Szó esett a munkerőpiacra most kilépő fiatalok motiválásáról, és arról is, hogy az érettségi megszerzéséhez kötelezően előírt ötven óra közösségi munka is javíthat a jelenlegi helyzeten.

„A cégeknek a társadalmi felelősségvállalása egyre inkább előtérbe kerül, úgy látjuk, hogy nyitottak is erre. Egyfajta kölcsönös érzékenyítésre is szükség van mindkét fél részéről, hiszen a civil oldalon elkél a segítség, nekik meg kell tanulniuk úgy megfogalmazni az igényeiket, hogy az felkeltse egy cég érdeklődését” – magyarázta B. Balogh Edit, a Talentum Alapítvány elnöke. Hozzátette, azt is vizsgálni kell, hogy a vállalati önkéntes munka esetleges anyagi vonzatát ki vállalja, vagyis a cégeknek meg kell határozniuk, hogy mennyit tudnak áldozni erre a területre.

Ebben a munkában a Talentum Alapítvány felméri mindkét fél igényeit és lehetőségeit, céljuk, hogy motiválják a cégeket a vállalati önkéntességre, míg a civileknek abban segítenek, hogy megfelelő módon fogalmazzák meg igényeiket. B. Balogh Edit elmondta, ma már nemcsak a multikkal, hanem a kisebb vállalkozásokkal is szemben is elvárásként jelenik meg, hogy ne csak a saját profitjára koncentráljon, hanem a társadalom érdekében is tegyen meg bizonyos dolgokat. „Belső emberi motiváló ereje van annak, ha látjuk, hogy amit közösen alkottunk örömet okoz másoknak, és ez idővel egyfajta belső hajtóerővé válik” – hangsúlyozta az alapítvány elnöke.

A Talentum Alapítvány által végzett munkáról, így a vállalati önkéntességről bővebben ITT olvashat, míg munkaerőiaci szolgáltatásaikról ITT tájékozódhat.

Kommentek

Közélet

Csongrád megyében is várják a Czeglédy-ügy károsultjait a kormányablakok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az erről szóló kormányrendelet szerint január 15-től február 28-ig nyújthatják be kárrendezés iránti kérelmeiket a Czeglédy-ügy károsultjai. Csongrád megye 11 kormányablakában várják a jogosultakat, tehát azokat, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg. Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Folytatódik a Póráz két végén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete 2018-ban is folytatja a Póráz két végén című szakmai programját. A már harmadik éve működő projekt sok olyan nehéz helyzetben élő állattartó családnak segített, akiknek a kutyájuk problémás, de sajnos nincs anyagi fedezetük arra, hogy kutyaiskolába vigyék kedvencüket. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Építőipari hiányszakmákat oktatnak szakképzési keretek között Szegeden – Általános iskola után is jelentkezhetnek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Építőipari hiányszakmákat oktatnak szakképzési keretek között Szegeden. Akár rögtön általános iskola után is várják a tanulókat egy szegedi intézményben Építőipari hiányszakmákat oktatnak szeptembertől Szegeden. A most induló szakképzés a munkaerőhiányt hivatott csökkenteni – az építőiparból több ezer szakmunkás hiányzik hazánkban. A képzésekre akár már az általános iskola elvégzése után is jelentkezhetnek a tanulók. A Gál […]

Tovább olvasom

Aktuál