/

Vak kutyus mentésében segédkezett a SZEGEDma + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hobo_a_vak_kutyus01_gsEgy elszánt állatmentő talált rá Hobóra a Szabadság téren, aki portálunkat hívta segítségül. A vak pincsi keverék kutyust állatorvoshoz vittük, jelenleg pedig a Tappancs-tanyán várja régi gazdiját.

Guti Henrietta éppen a szegedi Szabadság téren járt, amikor rátalált a kutyusra. Rutinos állatmentő révén azonnal felismerte, hogy nem egy elcsatangolt blökiről van szó. Segítséget kért szerkesztőségünktől, mi pedig rögtön felkerestünk egy állatorvost, hogy ellenőrizzük, van-e benne azonosító chip.

A Klapka téri rendelőben Szabó Ildikó fogadott minket, aki beigazolta sejtéseinket: a kutyus nincs regisztrálva. Könnyező hályogos szemeire és a fogazatára is vetett egy pillantást. A vizsgálatokból kiderült, Hobó – így neveztük el a pincsi keveréket – valószínűleg a tizedik életévét tapossa, s mivel teljesen vak, látása részleges visszanyerésén csak egy nagyon komoly műtét és szemcseppkúra segíthet. Egyéb érzékszervei, mint a szaglása és a hallása viszont kiválóan működik.

hobo_a_vak_kutyus04_gs

A kutyát végül a Tappancs Állatvédő Alapítvány fogadta be, ahol az első két hétben megpróbálják felkutatni a gazdáját, bízva benne, hogy akad valaki, aki égen földön keresi. Ha nem jelentkeznek érte, akkor gazdisodásig a menhelyen marad. Az alapítvány egyik munkatársa úgy tájékoztatott miket, hogy a vak kutyusok után általában külföldi befogadók érdeklődnek.

Ha Öné a pincsikeverék, vagy tudja, hogy honnan szökött el, jelentkezzen az alapítvány oldalán feltüntetett elérhetőségen!

no images were found

Előző sztori

Lezárult az újévi szentesi lövöldöző garázda elleni nyomozás

Következő sztori

NVI: jól működik a választási rendszer