Közélet

Tizenkét országos pártlistát vett nyilvántartásba az NVB

Tizenkét országos pártlistát vett nyilvántartásba az NVB

2014. március 7., péntek
Tizenkét országos pártlistát vett nyilvántartásba az NVB

Tizenkét országos pártlistát vett nyilvántartásba pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), így a korában már nyilvántartásba vettekkel együtt 18 pártlista közül választhatnak a szavazók április 6-án. A testület határozatai nem jogerősek, három napon belül felülvizsgálati kérelmet lehet benyújtani velük szemben a Kúriához.

Az NVB nyilvántartásba vette a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt (listavezetője Pásztori Patrícia), a Szociáldemokraták Magyarországi Polgári Pártja (Schmuck Andor Ákos), a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt (Hegedüs Péter), az Együtt 2014 Párt (Tiner György), az Új Magyarország Párt (Táncsics Péter), a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (Szili Katalin), Magyarországi Cigánypárt (Horváth Aladár), a Zöldek Pártja (Ács László), az Új Dimenzió Párt (Kovács Szabolcs), a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (Makay Zsolt), az Összefogás Párt (Szepessy Zsolt László) és a Seres Mária Szövetségesei (Seres Mária) országos listáját. Nem volt meg a listaállításhoz szükséges számú nyilvántartásba vett jelöltje, ezért az NVB elutasította a nyilvántartásba vételét a Nemzeti Érdekért Párt, a Magyar Republikánus Politikai Párt, a Szabad Magyarok Pártja, az Elégedetlenek Pártja, a Magyar Cselekvő Párt, a Magyar Demokratikus Unió, az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt, a Rend, Szabadság, Jólét Párt, a Szabad Választók Pártja, a Magyar Gazdaság Párt, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, az MCF Roma Összefogás, a Határon túli magyarok pártja listájának. Korábban nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP (Orbán Viktor), a Jobbik (Vona Gábor), az LMP (Schiffer András), az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP (Mesterházy Attila), A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt (Kásler Árpád) és a Munkáspárt (Thürmer Gyula) listáját. Országos listát azok a jelölőszervezetek állíthattak, amelyek legalább kilenc megyében és a fővárosban legalább 27 egyéni jelöltet tudtak állítani. Az országos listák bejelentésének határideje kedd 16 óra volt, eddig az időpontig 31 pártlistát jelentettek be a jelölőszervezetek. Az egyéni jelöltek nyilvántartásba vételével kapcsolatos döntéseket a választási bizottságok csütörtök éjfélig hozták meg, ez alapján derült ki, hogy a bejelentett jelöltekből hány tudta összegyűjteni a szükséges számú aláírást, ez alapján csökkent a 31 országos pártlista 18-ra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.