Közélet

Tizenhárom évet kapott a nevelt lányát megerőszakoló férfit

Tizenhárom évet kapott a nevelt lányát megerőszakoló férfit

2014. március 11., kedd
Tizenhárom évet kapott a nevelt lányát megerőszakoló férfit

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a gyomaendrődi férfit, aki éveken át rendszeresen megerőszakolta nevelt lányát.

A jelenleg 44 esztendős vádlott élettársával közösen nevelte az asszony korábbi kapcsolatában született két gyermekét, köztük két és fél éves korától a későbbi sértett kislányt. A férfi 2005 telén elvitte egy gyomaendrődi kocsmába az akkor tízéves lányt, ahol - azzal a felszólítással, hogy utálja meg az alkoholt - többféle szeszes italt itatott a gyerekkel, és cigarettával is megkínálta. Később az ittas állapotba került lányt a vádlott egy lakatlan házhoz csalta, és megerőszakolta a síró, kapálózó gyermeket. A vádlott ezután - 2006 tavasza és 2010 kora nyara között - még legalább 18 alkalommal közösült nevelt lányával, akinek készpénzt, cigarettát és különböző bútorokat ajánlott föl, és a sértett hétvégi szórakozását is ettől tette függővé. A lány 2009 februárjában teherbe esett. A vádlott azért, hogy spontán vetélés következzen be, a sértettet legalább ötször meleg vízbe ültette, és súlyokat emeltetett vele. Mivel a sértett nem vetélt el, 2009 májusában a békéscsabai kórházban abortuszt hajtottak végre nála. Az ítélet szerint a lány a bűncselekmények következtében súlyos pszichológia sérülést, traumát szenvedett el. A táblabíróság erőszakos közösülés és folytatólagosan elkövetett megrontás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, s ezért halmazati büntetésül 13 év fegyház büntetéssel sújtotta.

Harangozó Attila

tanácsvezető bíró az elsőfokú ítéletet helybenhagyó döntés indoklása során kifejtette, az elkövetés módjára, hosszan elhúzódó tartamára, a sértett további életére is kiható következményeire tekintettel a kiszabott büntetés inkább enyhe, mintsem súlyos, így enyhítése szóba sem jöhetett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.