/

Szeged ifjú tehetségeit díjazták + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kituntetesek_varoshaza15_gsA város a „Szeged Ifjú Tehetsége” és „Szeged Ifjú Tehetségéért” díjak átadásával minden évben a Tehetség napjához, március 25-hez kapcsolódóan ad elismerést tanulmányi versenyeken eredményesen szereplő tanulóknak és felkészítő tanáraiknak. Idén kilencedik alkalommal jutalmazták a talentumokat.

A város kiemelt feladatának tekinti a tehetséges fiatalok felkarolását az óvodás kortól kezdve az általános iskolai éveken át egészen a felsőoktatásig. “Szeged önkormányzata az idei évben már 9. alkalommal rendezi meg a Tehetségnapi ünnepséget. Az elmúlt években a rendezvény fényét emelendő közgyűlés által alapított díjakat is ezen esemény keretében adjuk át. Nagyon jó partnerre leltünk a Szegedi Tudományegyetemben, 2006 óta közösen dolgozunk, különféle pályázati lehetőségeket kínálunk nem csak középiskolásoknak, hanem az egyetemistáknak is. Bízunk benne, hogy tehetségükkel, tudásukkal, akaratukkal, később pedig munkájukkal öregbítik a város hírnevét” – köszöntötte a kitüntetetteket Solymos László alpolgármester, majd Badó Attilával, az SZTE tehetséggondozásért felelős rektori megbízottjával, valamint Kardon Jánossal, Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztályának vezetőjével közösen átadta a díszokleveleket a négy középiskolásnak és felkészítő tanáraiknak.

A Tehetséges Magyarországért Alapítvány 2006-ban felhívással fordult az ország városaihoz, hogy abban az évben először, de hagyományteremtő szándékkal, ünnepeljék meg a Tehetség Napját március 25-én. Az időpont Bartók Béla 125. születésnapja volt. Az alapítvány célja: „Olyan társadalmi környezet létrejöttének elősegítése, melyben minden ember tehetsége fontos érték, és a tehetségnek a megbecsülése, fejlesztése és a tehetséges emberek megtartása közös cél.” Szeged városa is csatlakozott a felhíváshoz.

A Szeged Ifjú Tehetsége díjat Nánási Ádám, a Király-König Péter Zeneiskola tanulója, Péczeli Zsombor, a Tisza-parti Általános Iskola, Papp Gergely, a Szegedi Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakiskola, valamint Szuda Ágnes, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákjai kapták.

Tanáraik: Paragi Jenő (Király-König Péter Zeneiskola), Mikó Valér (Tisza-parti Általános Iskola), Vermes János (Szegedi Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakiskola), Szőllősy László (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium) Szeged Ifjú Tehetségéért díjban részesültek.

A Szeged Ifjú Tehetsége és a Szeged Ifjú Tehetségéért díjak átadására minden év március 25-én, vagyis a Tehetségek napján kerül sor. A város így jutalmazza azokat a tanulókat, akik kiemelkedő eredményeket érnek el a tanulmányi és művészeti versenyeken, valamint tanáraikat is köszöntik, akik segítségükre vannak a felkészülésben. Szegeden 2002 óta 48 diák és 51 tanár részesült ebben az elismerésben.

A díjátadót követően további 23 iskolás részesült az Esélyt a középiskolásoknak nevet viselő ösztöndíjpályázatban. A támogatás keretében a legrátermettebbek 50 ezer forint egyszeri hozzájárulást, valamint könyvjutalmat kaptak.

Zárásképp Kopasz Helga, a Király-König Péter Zeneiskola kisdiákja székely népdalcsokorral, Nánási Ádám blockflöte játékkal készült, Sápi Emese, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból Reményik Sándor Művészet című versét szavalta el.

no images were found

Előző sztori

Kosárlabda: a Falcón állna bosszút a pécsi vereségért a Szedeák (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Letartóztatták a vásárhelyi késes taxirablót