/

Ötezer négyzetméteres üvegházat adtak át Hódmezővásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Czerván György; Mártonffy Béla; Almási István; Lázár JánosA Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának segítségével és a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával 185 millió forintos fejlesztés keretében felépült 5 ezer négyzetméteres üvegházat adtak át csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

A Hódkertész Kft. és a Zöldség Farm 2008 Kft. üvegházának átadásán Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár kiemelte: ez a beruházás is bizonyítja, hogy a növekedési hitelprogram (nhp) új kereskedelmi lehetőséget, új termelési lehetőséget és új munkahelyeket teremt.

Czerván György, a vidékfejlesztési tárca agrárgazdaságért felelős államtitkára jelezte: az nhp a jövőben is segíti a termelőket.

Keszthelyi Krisztián, a Hódkertész vállalatcsoport ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a beruházás keretében olyan nagylégterű, hidrokultúrás üvegház épült, amely hazai összehasonlításban a legmodernebb technológiai elemeket tartalmazza. A növénytermesztést többek között energiaernyő, árnyékolóernyő, függesztett termesztő berendezés, számítógép-vezérelt öntözési és klímarendszer, termálenergiára alapozott fűtési rendszer és biológiai növényvédelem segíti.

A Zöldség Farm 2008 Kft. összesen 2 hektáros üvegház felülettel rendelkezik, melyből az első 1,5 hektár 2010-ben épült. A cégnek jelenleg 10 dolgozója van, de a bővítéssel további 4 embert tud alkalmazni.

Éves szinten a telephely várhatóan 1 millió tonna fürtös paradicsomot termel majd, négyzetméterenként 50-60 kilogramm termésre számítanak a november végéig tartó idényben.

A paradicsomot a saját termelőcsoportban levő Hódkertész Kft.-be szállítják, mely a csomagolással és a logisztikával foglalkozik. A termékek többnyire a nagy áruházláncok budapesti elosztó központjaiba kerülnek.

A Zöldség Farm 2008 Kft. idei árbevétele várhatóan 170-200 millió forint lesz, a hidrokultúrás növények forgalmazásával foglalkozó Hódkertész Kft. éves forgalmát 800 millió forintra várják.

Előző sztori

Labdarúgás: megműtötték Tóth Attila térdét

Következő sztori

Akár 20 fok, de eső, viharos szél és lehűlés is várható a hétvégén

Legutóbbi hasonló cikkek