Közélet

Ötezer négyzetméteres üvegházat adtak át Hódmezővásárhelyen

Ötezer négyzetméteres üvegházat adtak át Hódmezővásárhelyen

2014. március 13., csütörtök
Ötezer négyzetméteres üvegházat adtak át Hódmezővásárhelyen
Czerván György; Mártonffy Béla; Almási István; Lázár János

A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának segítségével és a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával 185 millió forintos fejlesztés keretében felépült 5 ezer négyzetméteres üvegházat adtak át csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

A Hódkertész Kft. és a Zöldség Farm 2008 Kft. üvegházának átadásán

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető államtitkár kiemelte: ez a beruházás is bizonyítja, hogy a növekedési hitelprogram (nhp) új kereskedelmi lehetőséget, új termelési lehetőséget és új munkahelyeket teremt.

Czerván György

, a vidékfejlesztési tárca agrárgazdaságért felelős államtitkára jelezte: az nhp a jövőben is segíti a termelőket.

Keszthelyi Krisztián

, a Hódkertész vállalatcsoport ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a beruházás keretében olyan nagylégterű, hidrokultúrás üvegház épült, amely hazai összehasonlításban a legmodernebb technológiai elemeket tartalmazza. A növénytermesztést többek között energiaernyő, árnyékolóernyő, függesztett termesztő berendezés, számítógép-vezérelt öntözési és klímarendszer, termálenergiára alapozott fűtési rendszer és biológiai növényvédelem segíti. A Zöldség Farm 2008 Kft. összesen 2 hektáros üvegház felülettel rendelkezik, melyből az első 1,5 hektár 2010-ben épült. A cégnek jelenleg 10 dolgozója van, de a bővítéssel további 4 embert tud alkalmazni. Éves szinten a telephely várhatóan 1 millió tonna fürtös paradicsomot termel majd, négyzetméterenként 50-60 kilogramm termésre számítanak a november végéig tartó idényben. A paradicsomot a saját termelőcsoportban levő Hódkertész Kft.-be szállítják, mely a csomagolással és a logisztikával foglalkozik. A termékek többnyire a nagy áruházláncok budapesti elosztó központjaiba kerülnek. A Zöldség Farm 2008 Kft. idei árbevétele várhatóan 170-200 millió forint lesz, a hidrokultúrás növények forgalmazásával foglalkozó Hódkertész Kft. éves forgalmát 800 millió forintra várják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.