Közélet

Májusra halasztották a Szabó Bálint - Szili Katalin pert + FOTÓK

Májusra halasztották a Szabó Bálint - Szili Katalin pert + FOTÓK

2014. március 31., hétfő
Májusra halasztották a Szabó Bálint - Szili Katalin pert + FOTÓK
szabo_balint_per01_gs

Nyilvános bocsánatkérést, illetve 2,5 millió forint nem vagyoni kártérítést követelt Szili Katalin Szabó Bálinttól, mert a volt DK-s politikus az őszödi beszéd kiszivárogtatóinak egyikeként utalt rá. Az ügy tárgyalását a Szegedi Törvényszéken május 19-re halasztották.

Szili Katalin

azért indított személyiségi jogi pert

Szabó Bálint

ellen, mert az összefüggésbe hozta az őszödi beszéd kiszivárogtatásának ügyével. Az MSZP egykori elnökhelyettese, aki jelenleg a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnökeként politizál, a Magyar Nemzet kérdésére úgy nyilatkozott: minden, amit Szabó Bálint vele kapcsolatosan említett, pusztán koholmány. Szili 2,5 millió forint nem vagyoni kártérítést követelt, ügyét hétfő délelőtt tárgyalták Szegeden. Szabó Bálint a tárgyaláson úgy nyilatkozott: ez az ügy sokkal inkább politikai, mint jogi jellegű. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a felperes csak fél évvel az általa nehezményezett nyilatkozat után szánta el magát a perre. A múlt héten egy személyes találkozáskor arra kérte Szilit, hogy személyes részvétellel segítse az ügy lezárását, sajnálja hogy ennek nem tett eleget - tette hozzá. A felperest képviselő ügyvéd szerint Szili Katalin jó hírét sértette Szabó Bálint tavaly május 23-án a

Heti Válasznak adott interjúja

, melyben három keresztnevet - Katalin, Imre és Ferenc - említett az őszödi beszéd kiszivárogtatóiként. Idézte továbbá az M1 Este című műsorának élő adását, melyben a volt DK-s politikus egyértelműen megemlítette Szili Katalin nevét, utalva ezzel érintettségére. Szabó Bálint úgy védekezett: a műsorban ő egy személyes találkozóra, illetve egy kávéra invitálta Szili Katalint, egyértelmű összefüggésben soha nem hozta nevét az általa említett Katalinnal. A sajtóban megjelent korábbi állításaihoz mindenesetre továbbra is tartja magát. A felperes azonban állítása szerint önmagát buktatta le azzal, hogy a kezdetektől magára vette, és feltűnően kardoskodott a vádak ellen. Jó hírneve pedig nem ezen ügy kapcsán, hanem korábban tanúsított magatartása miatt szenvedhetett csorbát az alperes szerint, konkrét példát erre azonban nem kívánt egyelőre felhozni. Mivel az alperes nem tagadta és nem is bizonyította, hogy az általa megnevezett személy megegyezik a felperessel, a személyiségi jogi pert a bíróság május 19-re halasztotta, a felperest pedig felkérte, hogy gyűjtsön össze minden anyagot, amely igazolja, hogy az elhangzottak Szili Katalin jóhírét sértik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.