Labdarúgás: ismerős arc vár Sándorfalván a Makóra

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

volan_sandorfalva_mj 006Első idegenbeli sikerére hajt tavasszal a Makó FC, Bódi Attila tanítványai e részcélt vasárnap délután el is érhetik. Mindehhez azonban aligha fog önszántából asszisztálni saját közönsége előtt a tabella aljáról menekülni vágyó Sándorfalva.

A két gárda első mérkőzésén emlékezetes körülmények között zsebelték be a három pontot a hazai pályán szereplő hagymavárosiak, miután 80 percig döntetlenre állt a mérkőzés, majd Gémes Bence révén a sándorfalviak szereztek vezetést. A blamától végül Bány Tamás és Kalász Zoltán hajrában lőtt góljai megmentették az előző szezonban még az NB III-ban szereplő csapatot, ugyanakkor Tóth János alakulata jelezte, senki ellen sem érdemes őket leírni. A felek útjai azóta alaposan szétváltak, lévén, a makóiak az élmezőny közvetlen üldözőivé léptek elő, míg Kanász-Nagy Gáborékat egyre inkább a kiesés réme fenyegeti. Országos kettes – mondaná a vasárnapi összecsapásról az egyszeri sportfogadó a papírformát szajkózva. Elhamarkodott ítéletek megfogalmazása előtt azonban érdemes lehet megvárni a 90 perc lejártát jelző sípszót, hiszen a futball már csak olyan, hogy teli van meglepetésekkel.

Elkezdi-e a gólgyártást Guberinic?

ONLINE

A Sándorfalva SK – Makó FC megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti vasárnap 16 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Igazán pikáns mérkőzés vár Veselin Guberinicre, hiszen a szerb szélső az őszt még éppen a Makó színeiben töltötte. Nem is akárhogyan, testvére, Miodrag oldalán 14 fellépés alatt 8 góllal szomorította a riválisokat. Aztán jött a váltás, amely egyelőre kevésbé bizonyult sikeresnek a légiós számára. Bár új kenyéradója első tavaszi mérkőzésén 4-0-ra elgázolta a Nagymágocsot, ő maga azon a találkozón nem talált a hálóba. Ahogyan a későbbi három meccsen sem, igaz, ezeken már a sándorfalvi gárda egésze sem tudta bevenni az aktuális ellenfelek kapuját. Hogy Tóth János legénysége kimásszon a gödörből, abban nagy segítséget jelenthet két eltiltását letöltött játékos, Széll Kristóf és Darko Vizin visszatérése.

„A tabellán elfoglalt helyek alapján egyértelműen a Makó a találkozó esélyese, ennek megfelelően tiszteljük az ellenfelünket, és ennek tudatában alakítjuk majd ki a vasárnapi taktikánkat. Ugyanakkor nincs mese, pontokat kell gyűjtenünk. Minden hétvégén erre készülünk, így ezúttal is” – fogalmazott a SZEGEDma.hu-nak a Sándorfalva trénere.

Magányosan bandukol a Makó

tothattila_tisza_volan_mako11_gsNehéz besorolni a jelenlegi mezőnybe a hagymavárosiakat, miután Veselinovék rendre megbízható produkcióval rukkolnak elő azokon a találkozókon, amelyeken esélyesként lépnek pályára, a nagyok ellen azonban valahogy eddig mindig elfogyott a csapat lendülete. A szezon első felében az UTC, Mórahalom, Hódmezővásárhely trió mindegyikétől kikaptak a Bódi-legények, sőt, az éllovas Tisza Volán ellenében már oda-vissza letudták a fiaskót. Mindezek eredményeként a Makó úgy áll a táblázat ötödik pozíciójában, hogy tulajdonképpen sem előre nem tud lépni, de az üldözőket is biztonságos távolságban tudja maga mögött. Összességében nem mutat rossz formát az együttes tavasszal, a három hazai győzelem, illetve az ezeken elért 11-1-es gólkülönbség jelentette impozáns képet csak a volánosok otthonában elbukott rangadó csúfítja némiképp. Az előzetes hírek szerint a szakmai vezetés a teljes keretre számíthat vasárnap, így Bány Tamásék számára minden adott, hogy Sándorfalván is hozzák az elvártakat.

„Úgy gondolom, a mai labdarúgásban sehol nem lehet előre kijelenteni egy győzelmet. Ez a Sándorfalva elleni meccsünkre is igaz. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfelünk a nehézségei ellenére mindent elkövet majd az eredményes szereplés érdekében. Attól függetlenül, hogy véleményem szerint mi vagyunk az esélyesek, nagyon nehéz 90 percre számítok. Teljes odafigyelésre lesz szükség a csapattól, hoznunk kell a legjobb formánkat a sikerhez. Bár a játékunkon mindig van mit javítani, összességében elégedett vagyok az eddig mutatott teljesítményünkkel. Nem vagyunk rossz szériában, és annak köszönhetően, hogy mind az előttünk, mind a mögöttünk állókhoz képest elég nagy a távolság a táblázaton, nyugodtan játszhatunk a bajnoki mérkőzéseken. Mindemellett a cél továbbra is az, hogy odaérjünk a dobogó környékére” – nyilatkozta Bódi Attila.

A Sándorfalva SK várható összeállítása: Zaric – Széll, Kanász-Nagy G:, Kanász-Nagy L., Tóth A., Vizin, Szabó, Takács, Guberinic, Romic, Tóth L.

A Makó FC várható kerete: Frank, Czirbus (kapusok), Győri, Sarnyai, Jovetic, Béres, Horváth G., Pataki, Szilvási, Mátó, Kalász, Horváth M., Cetkovic, Bány, Tóth T., Tóth A., Horváth K.

Emlékeztetőül az őszi meccsükön:

Makó FC – Sándorfalva SK 2-1 (0-0)
Makó. Vezette: Csöngető Endre (Kovács Attila, Juhász Mihály).
Makó: Czirbus – Győri, Kalász, Pataki, Jovetic, Horváth G., Horváth K. (Tóth T. 90’), Guberinic M. (Horváth M. 74’), Bakos (Bány 60’), Veselinov (Mátó 85’), Béres (Guberinic V. – a szünetben). Vezetőedző: Bódi Attila.
Sándorfalva: Garamvölgyi – Grósz, Bálint D., Bálint T., Fodor, Kanász-Nagy L., Molnár, Varga, Koncz, Mihalkó, Gémes. Vezetőedző: Tóth János.
Gólszerzők: Bány (81’), Kalász (87’), ill. Gémes (80’).
Sárga lap: Veselinov (18’), Bakos (60’), Horváth K. (82’), Horváth M. (90+2’), ill. Kanász-Nagy L. (26’).

Így játszottak a csapatok a 19. fordulóban:

Tisza Volán SC Szeged – Sándorfalva SK 4-0 (1-0)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 150 néző. Vezette: Kovács Attila (Bánáthy János, Fodor Lajos).
Tisza Volán: Dongó – Kormányos (Kulacsik 71′), Hacker, Szabó A., Grünvald, Dargó (Vida 46′), Puskás (Szilágyi 78′), Ondrejó, Ngalle (Mucsi 68′), Beretka, Faragó (Buzási 63′). Vezetőedző: Tóth Ákos.
Sándorfalva: Zaric – Kanász-Nagy G., Mórocz, Kanász-Nagy L., Tóth A., Takács G. (Kakuszi 68′), Szabó T., Romic, Guberinic, Drogba (Bálint 68′), Tóth L. Vezetőedző: Tóth János.
Gól: Beretka (27′, 86′), Vida (56′), Ondrejó (90′).
Sárga lap: Ondrejó (34′), Puskás (41′).

Makó FC – Csongrád TSE 3-1 (2-1)
Makó. Vezette: Gera Ferenc (Kasza László, Minda Gábor).
Makó: Czirbus – Horváth K. (Győri A. 78’), Szilvási, Jovetic, Pataki, Horváth G., Bakos (Horváth M. 66’), Bány (Kalász 66’), Tóth T. (Béres – a szünetben), Tóth A., Cetkovic (Mátó 82’). Vezetőedző: Bódi Attila.
Csongrád: Bíró – Bánfi, Bodor, Szabó, Sándor, Budai (Somodi 75’), Lévai (Mészáros 84’), Ormándi (Zsigó 66’), Bertók, Nagy, Keller (Győri Sz. 88’). Vezetőedző: Dósa Rácz Pál.
Gólszerzők: Cetkovic (20’), Jovetic (39’), Tóth A. (63’), ill. Bertók (4’).
Sárga lap: Tóth A. (85’), ill. Budai (29’), Keller (38’), Szabó (84’), Nagy (90’).

Előző sztori

Bohács Zsolt Tápén: Évi 3 milliárd adósságszolgálattól szabadult meg Szeged

Következő sztori

Harmincmilliós körözött Audit fogtak Nagylaknál