Sport

Labdarúgás: ismerős arc vár Sándorfalván a Makóra

Labdarúgás: ismerős arc vár Sándorfalván a Makóra

2014. március 28., péntek
Labdarúgás: ismerős arc vár Sándorfalván a Makóra
volan_sandorfalva_mj 006

Első idegenbeli sikerére hajt tavasszal a Makó FC, Bódi Attila tanítványai e részcélt vasárnap délután el is érhetik. Mindehhez azonban aligha fog önszántából asszisztálni saját közönsége előtt a tabella aljáról menekülni vágyó Sándorfalva.

A két gárda első mérkőzésén emlékezetes körülmények között zsebelték be a három pontot a hazai pályán szereplő hagymavárosiak, miután 80 percig döntetlenre állt a mérkőzés, majd

Gémes Bence

révén a sándorfalviak szereztek vezetést. A blamától végül

Bány Tamás

és

Kalász Zoltán

hajrában lőtt góljai megmentették az előző szezonban még az NB III-ban szereplő csapatot, ugyanakkor

Tóth János

alakulata jelezte, senki ellen sem érdemes őket leírni. A felek útjai azóta alaposan szétváltak, lévén, a makóiak az élmezőny közvetlen üldözőivé léptek elő, míg Kanász-Nagy Gáborékat egyre inkább a kiesés réme fenyegeti. Országos kettes – mondaná a vasárnapi összecsapásról az egyszeri sportfogadó a papírformát szajkózva. Elhamarkodott ítéletek megfogalmazása előtt azonban érdemes lehet megvárni a 90 perc lejártát jelző sípszót, hiszen a futball már csak olyan, hogy teli van meglepetésekkel.

Elkezdi-e a gólgyártást Guberinic?

ONLINE

A Sándorfalva SK - Makó FC megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti vasárnap 16 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Igazán pikáns mérkőzés vár

Veselin Guberinicre

, hiszen a szerb szélső az őszt még éppen a Makó színeiben töltötte. Nem is akárhogyan, testvére,

Miodrag

oldalán 14 fellépés alatt 8 góllal szomorította a riválisokat. Aztán jött a váltás, amely egyelőre kevésbé bizonyult sikeresnek a légiós számára. Bár új kenyéradója első tavaszi mérkőzésén 4-0-ra elgázolta a Nagymágocsot, ő maga azon a találkozón nem talált a hálóba. Ahogyan a későbbi három meccsen sem, igaz, ezeken már a sándorfalvi gárda egésze sem tudta bevenni az aktuális ellenfelek kapuját. Hogy Tóth János legénysége kimásszon a gödörből, abban nagy segítséget jelenthet két eltiltását letöltött játékos,

Széll Kristóf

és

Darko Vizin

visszatérése. „A tabellán elfoglalt helyek alapján egyértelműen a Makó a találkozó esélyese, ennek megfelelően tiszteljük az ellenfelünket, és ennek tudatában alakítjuk majd ki a vasárnapi taktikánkat. Ugyanakkor nincs mese, pontokat kell gyűjtenünk. Minden hétvégén erre készülünk, így ezúttal is” – fogalmazott a SZEGEDma.hu-nak a Sándorfalva trénere.

Magányosan bandukol a Makó

tothattila_tisza_volan_mako11_gs

Nehéz besorolni a jelenlegi mezőnybe a hagymavárosiakat, miután Veselinovék rendre megbízható produkcióval rukkolnak elő azokon a találkozókon, amelyeken esélyesként lépnek pályára, a nagyok ellen azonban valahogy eddig mindig elfogyott a csapat lendülete. A szezon első felében az UTC, Mórahalom, Hódmezővásárhely trió mindegyikétől kikaptak a Bódi-legények, sőt, az éllovas Tisza Volán ellenében már oda-vissza letudták a fiaskót. Mindezek eredményeként a Makó úgy áll a táblázat ötödik pozíciójában, hogy tulajdonképpen sem előre nem tud lépni, de az üldözőket is biztonságos távolságban tudja maga mögött. Összességében nem mutat rossz formát az együttes tavasszal, a három hazai győzelem, illetve az ezeken elért 11-1-es gólkülönbség jelentette impozáns képet csak a volánosok otthonában elbukott rangadó csúfítja némiképp. Az előzetes hírek szerint a szakmai vezetés a teljes keretre számíthat vasárnap, így Bány Tamásék számára minden adott, hogy Sándorfalván is hozzák az elvártakat. „Úgy gondolom, a mai labdarúgásban sehol nem lehet előre kijelenteni egy győzelmet. Ez a Sándorfalva elleni meccsünkre is igaz. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfelünk a nehézségei ellenére mindent elkövet majd az eredményes szereplés érdekében. Attól függetlenül, hogy véleményem szerint mi vagyunk az esélyesek, nagyon nehéz 90 percre számítok. Teljes odafigyelésre lesz szükség a csapattól, hoznunk kell a legjobb formánkat a sikerhez. Bár a játékunkon mindig van mit javítani, összességében elégedett vagyok az eddig mutatott teljesítményünkkel. Nem vagyunk rossz szériában, és annak köszönhetően, hogy mind az előttünk, mind a mögöttünk állókhoz képest elég nagy a távolság a táblázaton, nyugodtan játszhatunk a bajnoki mérkőzéseken. Mindemellett a cél továbbra is az, hogy odaérjünk a dobogó környékére” – nyilatkozta

Bódi Attila

.

A Sándorfalva SK várható összeállítása:

Zaric – Széll, Kanász-Nagy G:, Kanász-Nagy L., Tóth A., Vizin, Szabó, Takács, Guberinic, Romic, Tóth L.

A Makó FC várható kerete:

Frank, Czirbus (kapusok), Győri, Sarnyai, Jovetic, Béres, Horváth G., Pataki, Szilvási, Mátó, Kalász, Horváth M., Cetkovic, Bány, Tóth T., Tóth A., Horváth K.

Emlékeztetőül az őszi meccsükön:

Makó FC – Sándorfalva SK 2-1 (0-0)

Makó. Vezette: Csöngető Endre (Kovács Attila, Juhász Mihály).

Makó:

Czirbus – Győri, Kalász, Pataki, Jovetic, Horváth G., Horváth K. (Tóth T. 90’), Guberinic M. (Horváth M. 74’), Bakos (Bány 60’), Veselinov (Mátó 85’), Béres (Guberinic V. – a szünetben).

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Sándorfalva:

Garamvölgyi – Grósz, Bálint D., Bálint T., Fodor, Kanász-Nagy L., Molnár, Varga, Koncz, Mihalkó, Gémes.

Vezetőedző:

Tóth János.

Gólszerzők:

Bány (81’), Kalász (87’), ill. Gémes (80’).

Sárga lap:

Veselinov (18’), Bakos (60’), Horváth K. (82’), Horváth M. (90+2’), ill. Kanász-Nagy L. (26’).

Így játszottak a csapatok a 19. fordulóban:

Tisza Volán SC Szeged – Sándorfalva SK 4-0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 150 néző. Vezette: Kovács Attila (Bánáthy János, Fodor Lajos).

Tisza Volán:

Dongó – Kormányos (Kulacsik 71′), Hacker, Szabó A., Grünvald, Dargó (Vida 46′), Puskás (Szilágyi 78′), Ondrejó, Ngalle (Mucsi 68′), Beretka, Faragó (Buzási 63′).

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Sándorfalva:

Zaric – Kanász-Nagy G., Mórocz, Kanász-Nagy L., Tóth A., Takács G. (Kakuszi 68′), Szabó T., Romic, Guberinic, Drogba (Bálint 68′), Tóth L.

Vezetőedző:

Tóth János.

Gól:

Beretka (27′, 86′), Vida (56′), Ondrejó (90′).

Sárga lap:

Ondrejó (34′), Puskás (41′).

Makó FC – Csongrád TSE 3-1 (2-1)

Makó. Vezette: Gera Ferenc (Kasza László, Minda Gábor).

Makó:

Czirbus – Horváth K. (Győri A. 78’), Szilvási, Jovetic, Pataki, Horváth G., Bakos (Horváth M. 66’), Bány (Kalász 66’), Tóth T. (Béres – a szünetben), Tóth A., Cetkovic (Mátó 82’).

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Csongrád:

Bíró – Bánfi, Bodor, Szabó, Sándor, Budai (Somodi 75’), Lévai (Mészáros 84’), Ormándi (Zsigó 66’), Bertók, Nagy, Keller (Győri Sz. 88’).

Vezetőedző:

Dósa Rácz Pál.

Gólszerzők:

Cetkovic (20’), Jovetic (39’), Tóth A. (63’), ill. Bertók (4’).

Sárga lap:

Tóth A. (85’), ill. Budai (29’), Keller (38’), Szabó (84’), Nagy (90’).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.