Sport

Labdarúgás: Gajdacsi triplájával fordított és nyert az UTC

Labdarúgás: Gajdacsi triplájával fordított és nyert az UTC

2014. március 1., szombat
Labdarúgás: Gajdacsi triplájával fordított és nyert az UTC
hfc_utc23_gs

Bár a félidőben még kétgólos hátrányban volt, fordulás után a remeklő Gajdacsi Mátyás vezetésével a maga javára fordította a mérkőzést az Ujszegedi TC a Csanádpalota FC ellen a Csongrád megyei I. osztály első tavaszi fordulójában.

Tavaly augusztusban hiába vezetett kétszer is a

hazai pályán futballozó

Csanádpalota, az újszegediek mindkétszer egyenlítettek, majd a győztes gólt is megszerezték a télen Hódmezővásárhelyre szerződött

Bernát Péter

révén.

Lakatos Rudolf

tanítványai úgy tűnt, okultak az akkor történtekből, így az első tavaszi fordulóban már igyekeztek biztosra menni.

Dan-Stefan Piue

igen korán, a 3. percben megszerezte szezonbeli negyedik találatát, egyben a vezetést, majd alig később

Claudiu-Sergiu Luculescu

is bevette

Béry István

kapuját. (0-2) A szünetig nem változott az eredmény, nem úgy utána! A második játékrészben alaposan feljavult a hazaiak játéka, és tizenhárom perc alatt mesterhármast szerző

Gajdacsi Mátyás

révén megfordították az állást.

Brinszky Adrián

legénysége még két kapufát is rúgott, mindez azonban már nem változtatott a tényen, miszerint az UTC az idényben másodjára verte 3-2-re a palotaiakat. Győzelmükkel Dürgő Péterék átmenetileg felléptek a tabella második pozíciójába. Hogy meddig maradhatnak ott, az a vasárnap Ásotthalmon pályára lépő Tisza Volántól, illetve az egymással megküzdő HFC, Mórahalom duótól függ. A Csanádpalota a vereséggel nem tudta kihasználni az FK 1899 Szeged makói botlását, a határmentiek így egy hétig még biztosan maradnak a kilencedik helyen.

A megyei I. osztály 16. fordulójában:

Ujszegedi TC – Csanádpalota FC 3-2 (0-2)

Újszeged, Kertész utca. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Orosz Kornél, Minda Gábor).

UTC:

Béry – Balogh, Bálint, Bilics, Szentes Bíró, Puhalák, Mészáros T. (Kazi –a szünetben), Bánóczki (Brinszky 79’), Hegyesi, Dürgő, Gajdacsi.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Csanádpalota:

Potoret – Boros, Varga, Luculescu, Gabor, Corbu, Cotuna, Veréb, Lakatos, Siclovan, Piue (Erdélyi 62’).

Vezetőedző:

Lakatos Rudolf.

Gólszerzők:

Gajdacsi (61’, 67’, 74’), ill. Piue (3’), Luculescu (9’).

Sárga lap:

Balogh (26’), Dürgő (70’), ill. Lakatos (72’). Brinszky Adrián:

„Jobban alkalmazkodott a pályához a Csanádpalota és az első félidőben ki is használta két pontrúgás után a védelmi megingásainkat. Mindeközben mi hiába birtokoltuk többet a labdát, érdemi veszélyt nem tudtunk az ellenfelünk kapujára jelenteni. Szünet után pontosabbá vált a játékunk a palotaiak tizenhatosa előtt, egy újabb csatár bevetésével pedig biztosabbá vált elöl a labdatartásunk. Így már sikerült gólokat szereznünk, sőt, több ziccert kihagytunk, kapufánk is akadt, de a lényeg, hogy hatalmas szívvel megfordítottuk a mérkőzést.”

Lakatos Rudolf:

„Az első félidőben elhittük, hogy megnyertük a meccset, az UTC pedig a második játékrészben megmutatta, hogy 0-2-ről is lehet fordítani. Gratulálok nekik a tartásukhoz.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.