Labdarúgás: a HFC elhatárolódik rasszista szurkolóktól

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégi csanádpalotai mérkőzésen történt sajnálatos események kapcsán a Hódmezővásárhelyi Futball Club az alábbi nyilatkozatot teszi közzé.

A Hódmezővásárhelyi Futball Club ezúton kér elnézést a Csanádpalota – HFC mérkőzésen történt szurkolói rendbontás miatt. A HFC elismeri, hogy a szurkolói buszt az egyesület indította. Azonban visszautasítunk minden olyan feltételezést és vádat, hogy a HFC rasszista, antiszemita céllal, szándékkal indította a buszt. Célunk az volt, hogy a kiélezett bajnoki versenyfutáshoz minél nagyobb támogatást tudjunk biztosítani játékosaink számára.

A szurkolók képviselőivel folytatott egyeztetéseken egyesületünk többször kihangsúlyozta, hogy elhatárolódik mindennemű rasszista tevékenységtől, nyomatékosan kértük a szurkolókat, hogy csak és kizárólag sportszerűen biztassák csapatunkat.

A mérkőzés előtt a szurkolói busz indítását bejelentettük a Rendőrségen és a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei Igazgatóságán is.

Fentiek ellenére a szurkolók közül többen sajnos nem sportpályára illő magatartást tanúsítottak, ezzel besározták egyesületünk nevét is. Ezen viselkedésformáktól a HFC teljes mértékben elhatárolódik! Azoknak, akik sportszerűen biztatták csapatunkat, köszönjük a szurkolást.

Tisztelettel:

Horváth Zoltán
Hódmezővásárhelyi Futball Club
elnök

Előző sztori

Megye I-es tippbajnok: Dongó Dénes 7 pontos

Következő sztori

A Magyar Hírlap főszerkesztőjével beszélgetnek a megyeházán

Legutóbbi hasonló cikkek