Sport

Labdarúgás: a HFC elhatárolódik rasszista szurkolóktól

Labdarúgás: a HFC elhatárolódik rasszista szurkolóktól

2014. március 10., hétfő
Labdarúgás: a HFC elhatárolódik rasszista szurkolóktól

A hétvégi csanádpalotai mérkőzésen történt sajnálatos események kapcsán a Hódmezővásárhelyi Futball Club az alábbi nyilatkozatot teszi közzé.

A Hódmezővásárhelyi Futball Club ezúton kér elnézést a Csanádpalota - HFC mérkőzésen történt szurkolói rendbontás miatt. A HFC elismeri, hogy a szurkolói buszt az egyesület indította. Azonban visszautasítunk minden olyan feltételezést és vádat, hogy a HFC rasszista, antiszemita céllal, szándékkal indította a buszt. Célunk az volt, hogy a kiélezett bajnoki versenyfutáshoz minél nagyobb támogatást tudjunk biztosítani játékosaink számára. A szurkolók képviselőivel folytatott egyeztetéseken egyesületünk többször kihangsúlyozta, hogy elhatárolódik mindennemű rasszista tevékenységtől, nyomatékosan kértük a szurkolókat, hogy csak és kizárólag sportszerűen biztassák csapatunkat. A mérkőzés előtt a szurkolói busz indítását bejelentettük a Rendőrségen és a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei Igazgatóságán is. Fentiek ellenére a szurkolók közül többen sajnos nem sportpályára illő magatartást tanúsítottak, ezzel besározták egyesületünk nevét is. Ezen viselkedésformáktól a HFC teljes mértékben elhatárolódik! Azoknak, akik sportszerűen biztatták csapatunkat, köszönjük a szurkolást. Tisztelettel: Horváth Zoltán Hódmezővásárhelyi Futball Club elnök

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.