Sport

Kosárlabda: a Radnóti csapata képviseli Szegedet a Diákolimpián

Kosárlabda: a Radnóti csapata képviseli Szegedet a Diákolimpián

2014. március 28., péntek
Kosárlabda: a Radnóti csapata képviseli Szegedet a Diákolimpián
kosarlabda_szedeak_szolnok26_gs

Zalaegerszeg ad otthont a hétvégén a Magyar Diáksport Szövetség által tizenkettedik alkalommal kiírt amatőr kosárlabda diákolimpia V-VI. korcsoportos döntőinek.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szervezésében péntektől vasárnapig rendezik Zalaegerszegen az amatőr kosárlabda diákolimpia V-VI. korcsoportos döntőit, 18 fiú és 15 leány csapat részvételével. A fináléba került együttesek több, mint száz iskola közül vívták ki a döntőbejutást, a helyi és a megyei selejtezők során - közöttük van Szegedről a Radnóti Miklós Gimnázium egysége is, amely Nyíregyházi és debreceni ellenféllel kell megküzdjön az F csoportban. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) 1987-ben alakult társadalmi szervezet, mely a közoktatásban – alap- és középfokú oktatási intézményekben – működő diáksport szervezetek országos érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezete. Az MDSZ ma az ország legnagyobb és legnépesebb gyermek- és ifjúsági szervezete, amely egyszerre valósít meg közoktatási és egyetemes sportérdekeket, valamint a szabadidő hasznos eltöltését célzó feladatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.