/

KőrösyAPP – az ország első iskolai mobilalkalmazása

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

image001Mobil az iskolában? Manapság sokan úgy gondolják, hogy e kettő együtt csak a tanulás rovására mehet. A szegedi Kőrösyben mindig hittek abban, hogy az újítások előreviszik az oktatást, csak tudni kell azokat jól használni. A most megjelent androidos alkalmazás lelkes önkéntes fejlesztés eredménye, és jól illeszkedik az iskola gazdasági és informatikai képzéséhez.

Az okostelefon a tanulók körében igen elterjedt, és közkedvelt, hétköznapi eszköz, és nem csak szórakoztat, hanem segítheti is az iskolai munkát. Persze itt nem a tanórai, pad alatti internetezésre gondolunk. Használjuk arra, hogy ezen a csatornán is kapcsolatot tarthassunk diákjainkkal, elérjük őket akkor is, ha éppen nem az iskolában vannak. Ezért az országban elsőként a szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskolában saját iskolai mobilalkalmazást bocsátanak a tanulóik rendelkezésére.

Március 21-én, pénteken mutatkozott be az iskola mobilalkalmazása, a KőrösyAPP. Lelkes önkéntes fejlesztés eredménye az az Android-alapú alkalmazás, amely segítségével a tanulókhoz kézközelbe viszik az iskolai információkat. Nyitva van-e már a menza? Vajon most kérhetek iskolalátogatásit a titkárságon? Mi a matektanárom e-mail címe? Melyik teremben lesz órája annak a csinos 9.A-s lánynak? Csak két kattintás, és a diák élő Internet-kapcsolat nélkül, az alkalmazásból megkapja a választ. Az Internet-kapcsolatot igénylő, folyamatosan frissülő információkat tartalmazó iskolai oldalak pedig egy helyről elérhetők. A program fejlesztése terveik szerint folyamatos lesz, építenek a tanulók és a tanárok véleményére.

Az iskolában a tanulók már több mint 6 éve az iskola honlapjáról értesülnek a másnapi helyettesítésről, vagy elmaradó órákról, a versenyek, vizsgák időpontjairól vagy az iskolai rendezvényekről. Facebook-oldaluknak közel 1600 rajongója van, de egyes bejegyzések néha 3-4 ezer embert is elérnek. Köztudott, hogy egy mai középiskolás csak korszerű informatikai és gazdasági ismeretekkel tudja majd megállni a helyét a munkaerőpiacon. Ehhez innovatív, fejlődni képes iskolára van szükség. Mindez a Kőrösyben adott.

Előző sztori

Kosárlabda: már pénteken eldőlhet a Kosársuli sorsa

Default thumbnail
Következő sztori

Több mint 92 millió forint támogatást kaptak a jól gazdálkodó Csongrád megyei önkormányzatok

Legutóbbi hasonló cikkek