Közélet

Kiosztották a legrangosabb vajdasági újságírói díjat

Kiosztották a legrangosabb vajdasági újságírói díjat

2014. március 7., péntek
Kiosztották a legrangosabb vajdasági újságírói díjat

Csíkos Zsuzsa, az Újvidéki Rádió nyugalmazott szerkesztője, a Duna Televízió munkatársa kapta az idei Napleány-díjat, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) publicisztikai díját. A legrangosabb vajdasági magyar újságírói elismerést pénteken Szabadkán adták át.

Csíkos Zsuzsa

a díj kapcsán a Pannon RTV-nek azt mondta: az újságírásban azt élvezi a legjobban, hogy ott van "a történelem alakulásánál". A VMMSZ 2003. október 22-én alapította a Napleány-díjat, amelyet évente egy alkalommal, a magyar sajtó napja alkalmából osztanak ki. Azokat a magyar újságírókat díjazzák, akik írásaikkal a nyomtatott és az elektronikus sajtóban hozzájárulnak a délvidéki magyarság minőségi tájékoztatásához, illetve a magyar közösség életével foglalkozó írásaikkal segítik a annak megmaradását. A publicisztikai díjat - amelyet a Dévavári család ajánlott fel

Dévavári Zoltán

75. születésnapja alkalmából, és amely

Baranyi Károly

szobrászművész Napleány című alkotása - a VMMSZ által kinevezett kuratórium ítéli oda. Dévavári Zoltán, írói nevén Dér Zoltán Csáth Géza és Kosztolányi Dezső életének és műveinek kutatója, írói hagyatékaik gondozója volt. Pénteken egyúttal kiosztották a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elismeréseit is. Írott sajtó kategóriában Fodor Istvánt, a Magyar Szó újságíróját jutalmazzák, elektronikus sajtó kategóriában pedig a szabadkai Pannon Rádió Pannon Reggeli című műsorát. A pályakezdők közül Gyurkovics Virágot, a Hét Nap újságíróját, a szórvány magyarság körében tevékenykedő kollégák köréből pedig Kónya-Kovács Otíliát, az Újvidéki RTV, a Bánáti Újság és a Vajdaság Ma hírportál közép-bánáti munkatársát díjazták. Az életműdíjat ezúttal Varga Horgosi Ildikó, a Hét Nap hetilap nyugállományba vonult lektora kapta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.