Kézilabda: gigászi csatában nyert a Veszprém a Pick ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

veszprem_pick_mj_DSC7833A mérkőzés nagy részében partiban volt a Pick Szeged ősi riválisával, ám nem tudott mit kezdeni a hazaiak fergeteges második félidei kapusteljesítményével. Győzelmével a Veszprém borítékolhatja az alapszakasz-győzelmet.

A szuperrangadó a házigazdák vezetését hozta pár per erejéig, ám a Pick nem hagyta meglépni ellenfelét, s rövidesen szegedi kézbe került a vezetés, többször is két góllal léptek el a vendégek. Mikler Roland remek formában védett, miközben hazai oldalon gyengébb kapusteljesítményt mutatott fel Mirko Alilovic, majd az őt csereként váltó Fazekas Nándor. A legjobban Ancsin Gábor bánhatta a hazai kapusok ténykedését: eleinte kapufán csattantak bombái, majd a két veszprémi hálóőr, főleg a második félidőben Alilovic keserítette meg életét. Az első játékrész végén 13-12-es szegedi előnyt regisztrálhattunk, ám fordulás után a kapuba visszatérő Alilovic bravúrok sorát mutatta be, ezekből, valamint a sok sérült miatt rövidebb kispaddal bíró, emiatt fáradó szegediek pontatlan passzaiból rendre leindítottak a veszprémiek Christian Ugalde vezérletével, s egyre másra szerezték góljaikat. A második félidőben gyengébb formát kifogó Mikler Rolandot Tatai Péter váltotta egy időre a kapuban, ám a hajrában egy indításnál rosszul futott ki, ami miatt kizárták. A Veszprém a második játékrész elején megszerzett 3-4 gólos előnyét végig meg tudta tartani, ezzel eldöntötte a mérkőzést, s 25-22-es győzelme azt jelenti, hogy az alapszakasz-győzelmet is borítékolhatja a bakonyi gárda.

Férfi kézilabda NB I 21. forduló:

MKB-MVM Veszprém – Pick Szeged 25-22 (12-13)
Veszprém, Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Veszprém: ALILOVIC – UGALDE 5, Terzic, Ilic 4/3, NAGY L. 6, Sulic 3, Gulyás 1. Csere: Fazekas (kapus), Chema Rodriguez 2, Mocsai, Dzsamali 3, Schuch, Iváncsik G. 1. Vezetőedző: Antonio Carlos Ortega.
Pick: Mikler – Lasica, Ancsin 3, Mindegía 3, Zubai 2, Prce 2, KÄLLMAN 4.Csere: Tatai (kapus), Ilyés 3, Vadkerti 2, Larholm 3/2, Blazevic, Gidai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/2, ill. 2/2.
Kiállítás: 12 perc, ill. 18 perc.
Kizárás: Tatai (55′).

no images were found

Online közvetítésünk:

60′ Rossz a bejátszás, Gidait szórják ki. Nagy remek passza Ugaldénak a szélre, Mikler véd bravúrral. Ilyés harcol ki egy kiállítást, Sulic megy le. Rossz a passz, Prce elejti, ennyi.

59′ Ancsin lövése, passzívba hajlik a vendég akció, közben megszólal az indul a busz rigmus a piros mezes drukkerektől. Újabb Pick-szabaddobás. Már rég passzív a Pick, nem veszik el a lasztit a Kékesek, aztán Prce végül góllal tesz pontot az akció végére, 25-22.

58′ Nyitottra vált a Pick, Vadkerti és Källman is kinn a fal előtt. Iváncsik Gergő ki is használja, 25-21.

57′ Chema Rodriguez bal lába kap görcsöt, hátrafeszítik, aztán letámogatják. Mindegía pattintott passzát ütik el. Prce aztán végre meglövi első gólját! 24-21!

56′ Szegedi szabaddobás szabaddobás hátán, most a veszprémiek szidják Kékeséket. Källman lövését Alilovic védi, elképesztő!

55′ Larholm és Dzsamali, a svéd-iráni párbajt a skandináv nyeri, a perzsát kiküldik. Mindegía eladja, Prcének lábhoz passzol. Indítás, Ugalde megy, Tatai kinn, faultolja, kizárják Tatust, sajnos jogos. Ilic beveri a hetest Miklernek, 24-20.

54′ Ilyés üti el a labdát Nagytól, aki aztán a hattyú halálát adja elő, csak szabaddobás. Rossza bejátszás, illetve Källman védekezik jól, aztán marad lenn.

53′ Mindegíát gyalulják a padlóba. Ancsinnak nem megy, ismét levédekezik a löketét.

52′ Dzsamali, mint egy iráni atomcsapás, úgy sújt le 11 méterről, 23-20.

51′ Fergeteges Tatus-bravúr egy Ugalde-féle szélső kísérlettel szemben. Ancsin akad fenn a falon. Jó a bejátszás Zubainak, 22-20! Időt kér most Ortega.

no images were found

50′ Ancsin aztán végre ismét betalál, 22-19! Prcével szemben Nagy, kiállítás, de Ilyésnek, így a bosnyák még nem kap kizárást. De Ilyésnek is a második…

49′ Juan Carlos Pastor időt kér, miközben Mindegía újabb passza pontatlan, de már előtte szabaddobást fújtak. Elszedik a lasztit a Picktől. Rossz a bejátszás. Gidai indul meg, Alilovic eksztázisban véd, kilöki a kaput a helyéből szinte, örömében.

48′ Mindegía eladott labdája Ilicé, Ugalde indul, beveri, 22-18.

47′ Tatus is bravúroskodik! Källman védekezik jól. Ilic lövését Tatai védi.

46′ Nagy mellé lő. Körte a lukas zöld mezben ismét. Ancsin elementáris lövését védi Alilovic, aztán a kipattanóra vetődik a szegedi, ezt is fogja a veszprémi kapus! Hihetetlen!

45′ Ilyés a friss lendület, 21-18!

44′ Ilic lövi, 20-17. Mindegía eladja, Sulic beforog, 21-17. Zubait még ki is szórják.

43′ Nagy a szaggatottról, blokk. Ilyés megindul, benn van! 19-17! Nagy labdájával Sulic beállóban, Prce megfogja, hetes.

42′ Ugalde kihagyja, eladja, Lasica indul és elképesztő a horvát kapus, kifogja a montenegrói ziccerét most is! Tanácstalan támadás, kiszorít a Veszprém, övék is a labda.

41′ Sulic csap oda Prcének. Ancsin lövését Alilovic védi, de a kipattanón Källman! 19-16!

40′ Nagy passzával szélről Ugalde, 19-15. Kiegészül a Pick.

39′ Vadkerti lukas mezben most. Ancsinnak nem megy, Alilovic fogja. Nem tudnak indulni a hazaiak.

no images were found

38′ Larholm eladott labdájával Schuch Timuzsin indul meg, Tatus bravúrral védi a ziccert! Mindegíát szórják ki utólag.

37′ Mindegia tör be, lövését Alilovic kapcsolja le. Mindegía ismét próbál belenyúlni egy passzba, de rossz. Nagy Laci ismét lerohan, 18-15, most megfogta a Picket a Veszprém. Tatai jön a kapuba.

36′ Larholm a svéd expressz, 16-15! Nagy Laci ismét villan, 17-15.

35′ Pastor mester időt kér. Alilovic hatalmas bravúrja Källmannal szemben. Nagy fölé lő.

34′ Sulic gyötri Larholmot, két perc. Ancsin elhajlik, hatalmasat lő, mellé. Ugalde indul, ő belövi, ismét előnyben a Veszprém, 15-14. Újabb blokk, Ugalde ismét lerohan, két gól emberhátrányban, 16-14.

33′ Nagy blokkol, marad a Szegednél a labda. Larholm eladja, Nagy indul, beveri, 14-14.

32′ Larholmtól Ancsin kap labdát, a kapusról pattan be! 12-14! Nagy bejátszása Sulicnak, elképesztő passz, benn a horvát gólja, 13-14.

31′ A pirosak kezdenek, azaz a Veszprém támadhat a második félidő elején. Jó a blokk, Mikleré a laszti.

SZÜNET!

30′ Kiegészül a Pick. Dzsamali kapufája. Időt kér 14 mp-cel a vége előtt Pastor mester. Alilovic Lasica lövését fogja a szélről.

29′ Vadkerti a szerzett labdával megindul, emberhátrányban rohan Körte, Chema Rodriguez odapiszkál, de gól, és még két perc is! 12-13!

28′ Dzsamali megy fel, 12-12. Mikler le, Gidai be a lukas mezben. Alilovic véd.

27′ Ugalde gólt lő, 11-12. Alilovic ismét benn, Ancsint védi, a kapufára tolja a lasztit. Blazevic jön be, de rossz a csere, két perc…

26′ Ancsin Gabi! Micsoda gól!!! Csípőből félmagasan, 10-11! Időt kér Ortega. Kimarad a hazai akció, Källman lerohan, 10-12!

25′ Mikler már a kapuban, óriási védés, de már hetes. Ilic bevágja, 10-10. Zubait kínozzák a hatoson, nincs hetes. Aztán a szaggatottnál Nagy csapja le a szegedi beállót.

24′ Ilic húzza vissza a lövést, Mikler Roli elképesztő, visszanyúl, hogy a dereka törik bele csaknem, hatalmas védés. Gidai benn lukas mezben. Ancsin lövését védi Fazekas.

23′ Eladott labda, visszadobják szabaddobásra, aztán Chema eljátssza a nagy halált Prcével szemben, megint két perc a bosnyáknak. Eladják a pirosak, Vadkerti kényelmesen végigsétál egyedül, 9-10!

no images were found

22′ Lépést fújnak a sporik. Iváncsik ismét benn a lukas feketében. Aztán mégsem. Passzív a veszprémi akció. Körte indulna, de megállnak.

21′ Mindegía remek hát mögötti passza, Sulic gyötri Zubait. Nagyot küldik ki végül, de van pár jelölt.

20′ Atyaisten! Mindegía térdmagasságban lövi el a szaggatotton túlról, és benn is van! Nagy nagy góllal válaszol, 9-9, kapaszkodik a Veszprém.

19′ Kiegészül a Pick, megúszták a kékek egy góllal. Ismét passzívra emelik karjukat a Kékesek.

18′ Lassú szegedi támadás, 4 a 6 ellen. Kékesék hamar passzívra emelik kezüket, a veszprémi akciót az imént egész sokáig engedték pedig. El is veszik a lasztit. Dzsamali nagy gólja, 8-8, alamizsna kettős fórban.

17′ Zubai forog be, kapufa… Prce kap két percet. Dzsamali kap egy lökést, Kékesék elemükben, azonnal jelzik: Ilyés is mehet ki, kettős emberelőnyben a Veszprém. Mikler véd hatalmasat!

16′ Újabb hosszas veszprémi akció. Lassan végzik el szabaddobást. Källman blokkol, aztán passzív határán Chema Rodriguez lő rosszul.

15′ Mindegía szélről nagy gólt lő, 7-8!

14′ Rossz az indítás Lasicának. Nagy indul, beveri, 7-7.

13′ Gulyás mekkora gólt lő?! 6-7. Prce hagyja ki. Veszprémi kapufa, aztán nagy is a vasat találja el.

12′ Källman is kőkemény védekezésben. Zubai Szabi megszerzi a lasztit! Ilyés végigmegy, 5-7!!! Alilovicot Fazekas Nándi váltja.

11′ Ancsin remek labdájával Zubai Szabi fordul be, elképesztő gól, ahogy megszoktuk, 5-6! Sulic üresen lő fölé. Mindegía rohan bele a védőjébe.

10′ Zubai forog be, hetes, Alilovic véd ugyan, de mit sem ér. Larholm hetese, benn van, 4-5! Ilic betalál, 5-5.

9′ Mocsai lövését védi Mikler. Mindegía megindul, de feláll a fal.

8′ Iváncsik Gergely benn megkülönböztetőben, Ilic lövését védi Mikler. Källman a szélről, minden rendben van, gólt lő a svéd! 4-4!

7′ Ancsin fájlalja a térdét, ajjaj. Källmant Gulyás veri le, földön a svéd szélső, Gulyás meg a kispadon két percig. Kőkeményen védekezik a Veszprém, mint hazai pályán mindig, hagyják is nekik a sporik, sajna. Larholm veri be a hetest, 4-3.

6′ Ancsintól remek bejátszás, Källman remek gólja! 2-2! Sulic forog be Nagy labdájával, 3-2. Prce megy bele, Chema Rodriguez rohan le, 4-2, zúg az Építők, Építők!

5′ Sulic is kapufát lő, eddig több ilyen, mint gól a meccsen.

4′ Nagy Laci lő, Mikler véd! Vadkertit teremtik földre, amikor megindul a Szeged. Körte pihenőn. Ancsin 3. kapufája… Alilovic véd.

3′ Chema Rodriguez találata, 2-1. Ancsin újabb kapufája.

2′ Ancsin hatalmas kapufája, azután Mindegía nagy gólja a felső sarokba! 1-1!

1′ Kékben a Pick és a kékek kezdenek! Kimarad az első akció. Nagy nagy góllal nyit, örül a veszprémi gárda, 1-0.

12.58: Túl a bemutatásokon, kigyúlnak a fények, pacsiznak a játékosok. Most két órára nem lesznek barátok. Hamarosan kezdünk!

12.55: Kialudtak a fények az arénábn, megadják a módját a szuperrangadónak Veszprémben is. Hogyne adnák meg, hiszen igazi presztízscsata következik pár percen belül, amit nagyrészt a hazaiak szoktak nyerni. Ám a szegediek talán soha nem voltak olyan erősek mint most, igaz, ez a Veszprémről is elmondható. Fanatikus hangulatban kezdődik a névsorolvasás.

12.50: A szegediek szempontjából rossz hír, hogy a vállával műtött Roberto Parrondo, illetve a sajkacsonttörést szenvedett Vladimir Vranjes nem játszhat, és Balogh Zsolt sérülése is súlyosabb, mint elsőre látszott. Kekezovity is hosszú pihenőn van, de Mindegía már felépült korábban. Ugyanakkor Alen Blazevic a társakkal edz, ott lesz a pályán.

12.45: Köszöntjük Olvasóinkat! Rövidesen kezdődik a magyar férfi kézilabda, immár két évtizede örökös szuperrangadója! Rekordmennyiségű, 250 szegedi drukker szurkol már a helyszínen, elképesztő hangulat van a Veszprém Arénában. Zúgnak a dudák, dübörögnek a dobok, az összecsapás rangjához méltó a miliő.

Kezdés: 13 óra!

Beharangozónk itt olvasható!

Előző sztori

Lezsák Sándor: Mindszenty életútja példát mutat a magyarságnak

Következő sztori

Orbán: a kormány 2 ezerről 12 ezerre növelné az exportképes kkv-k számát