Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Kézilabda: parádés játékkal verte a Tatrant a Pick + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

pick_presov_mj 056A fantasztikusan játszó Pick Szeged az első perctől sem hagyott esélyt a felvidéki csapatnak, s továbbra is vezeti a C csoportot az EHF Kupában.

Egy 3-0-s szériával lépett meg a Pick Szeged az EHF Kupa C csoportjának 4. fordulójában a Tatran Presov elleni, Szegeden rendezett csoportmeccsen, majd a 12. percig két gól volt a különbség a két csapat között – Niko Mindegía, Zubai Szabolcs akciógóljaival és Jonas Larholm büntetőivel menetelt a Pick – majd a vendégek időkérését követően 6-4-ről 11-4-re léptek meg a hazaiak, többek között Marko Lasica indításból elért találataival. Úgy nézett ki, ezután képesek lesznek feljebb kapaszkodni a felvidékiek, zsinórban hármat lőtt a Tatran, ám Mikler Roland bravúrjainak köszönhetően hamar visszaállt a hatgólos differencia, Ilyés Ferenc pályára lépése pedig újabb három gyors találatot jelentett, s a szünethez érve már túl voltunk a szurkolók rászámolásán is (19-9). Fordulás után álmosan kezdett a Szeged, négyet lőtt zsinórban a vendég csapat, melynek óriási termetű átlövője, a lett Danjis Kristopans szabályosan megtáltosodott, eredménytelen első 30 perce után a második játékrészben összesen hétszer volt eredményes, csapata leggólerőebbjévé lépve elő. Hiába vált eredményesebbé Peter Hatalcik alakulata, a különbséget érdemben nem tudták csökkenteni a két csapat között, hatnál közelebb soha nem jutottak a Pickhez. Hazai oldalon a sérülése után visszatérő Balogh Zsolt, majd Ancsin Gábor szórta meg magát, s a kedvenceit végig fanatikusan biztató hazai drukkerhad egy perccel a vége előtt már felállva tapsolta meg a valóban parádésan játszó egységet, amely végül 37-31-es győzelmet aratott, s Kristianstadot legyőző Nantes előtt továbbra is száz százalékosan vezeti a C csoportot.

Zubaiékra következő alkalommal szerdán vár EHF Kupa szintű feladat: a nemzetközi sorozatban ugyancsak érdekelt Csurgó látogat egygólos előnye birtokában szerdán Szegedre, a magyar kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A találkozó 20 órakor kezdődik, előtte 17 órától pedig szintén komoly meccs lesz, hiszen a Naturtex-SZTE-Szedeák a Körmendet fogadja a férfi kosárlabda NB I/A középszakaszában. A két szegedi csapat drukkereinek bérletei érvényesek az este mindkét mérkőzésére.

Férfi kézilabda EHF Kupa C csoport 4. forduló:

Pick Szeged – Tatran Presov 37-31 (19-9)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Amar Konjicanin, Dino Konjicanin (bosnyákok).
Pick: MIKLER – Källman 2, Prce 1, Mindegía 3, Zubai 2, ANCSIN 5, Lasica 3. Csere: Tatai (kapus), LARHOLM 8/3, BALOGH 7, Blazevic, Gidai, Vadkerti 1, Ilyés 4, Czina, Hegedüs 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatran: Verkic – HRSTKA 7/3, Rabek 3, Pejovics 3, Tumidalsky, KRISTOPANS 7, Cip 3. Csere: Krupa (kapus), Krzysztofik 1, Petro, Radcenko, Krok 2, M. Urban, Guzy 3, T. Urban 2. Vezetőedző: Peter Hatalcik.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/3.
Kiállítás: 8 perc, ill. 4 perc.

Juan Carlos Pastor: “Az első félidőben jó védekezésünkkel és eredményes támadásainkkal eldöntöttük a meccset. A szünet után próbáltam többet cserélni, így egy adok-kapok jellegű játék alakult ki. Megpróbáltunk így is szépen játszani, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Dicséret illeti a szegedi drukkereket, ha ilyen szurkolás lesz a hazai meccseinken, senkinek nem lesz egyszerű ilyen lelátói nyomás alatt játszani. Továbbra is az eddigi alázattal kell folytatnunk.”

Peter Hatalcik: “Gratulálunk a Pick Szegednek, fantasztikusan játszottak, megérdemelten nyertek. Az első félidőben nagyon nem ment a játék, a másodikban sokkal inkább, de sok ziccert rontottunk ekkor is. A Pick az első félidőben megnyerte a meccset. A másodikban visszajöttünk, de egy ennyire erős csapat ellen, és ilyen légkörben, amit a szegedi szurkolók biztosítottak, nem volt esélyünk.”

Vadkerti Attila: “Nehéz meccsre számítottam a Tatran ellen. Igazi kézilabdaünnep volt, úgy érzem, a kézilabda sok szépségét be tudtuk mutatni, sok hibáink mellett is.”

Tomas Urban: “Onnantól, hogy nem tudtunk gólokat lőni, megpecsételődött a sorsunk. Elképesztő hangulatot biztosítottak a szurkolók, ilyen légkörben nehéz nyerni. Igyekszünk a csoportból továbbjutni, de nagyon nehéz helyzetben vagyunk.”

Online közvetítésünk:

60′ Ancsin Hegedüssel lövet gólt, 37-30! Talpon a csarnok, ünnepli a csapatát. Hrstka, 37-31. Prce lövése két kapufát is ér, de kijön a másodikról. És itt a vége!

59′ Hosszasan támad a Pick, Hegedüs nem éri el a passzt. Tomas Urban talál be, 36-30.

58′ Guzy ismét, 36-29.

57′ Jó a védekezés. Ancsin lő nagy gólt, 36-28!

56′ Ancsin ismét egy nagy gólt lő, 35-26! Pejovic válaszol, 35-27. Guzy indul egy eladott labda után, 35-28.

55′ Mindegía fölé lő, Tatai kinn, Kruupa kapura lő messziről, a kapufára hullik a laszti, Hsrstka repül be, Tatai véd lábbal.

54′ Kristopans ismét, két kapufás gól, 33-25! Anscin ismét hatalmas átlövéssel! 34-25. Blazevic kap két percet. Hrstka belövi a hetest, 34-26.

53′ Hegedüs Márk is benn. Kristopans, 32-24. Ancsin a szaggatottról lő óriási gólt! 33-24

52′ Balogh Zsolt ejti át Krupát! 32-23! Ismét jó a védekezés.

51′ Ilyéstől remek laszti Larholmnak, 31-23! Tatai véd.

50′ Rabek kap két percet, Larholm belövi a hetest, 30-23! Pejovic az idő szorításában lő mellé.

49′ Källman szenzációs labdaszerzése, elgyalogol Krupa kapujáig, aztán beveri a ziccert! 29-22! Tomas Urban hagy ki egy szélső kísérletet, felsőléc. Larholm helyzete marad ki, Tomas Urban ismét lerohan, 29-23.

48′ Újabb Tatus-bravúr! Prce mellé lő.

pick_presov_mj 036

47′ Passzív a Tatran, végül nem v eszik el, Rabek meg gólt lő, 28-22. Zubai ziccerben, mellé…

46′ Tatai bravúrja. Prce átlő, 28-21! Hosszas támadás a vendéhgeknél.

45′ Tumidalsky taglózza le Zubait, nincs kiállítás. A jobbszélt nagyon fogja Krupa, most Källman megy be onnan, de lábbal véd a felvidéki kapus.

44′ Hrstkának jobban megy szélről, 27-20. Jön Tatai a hazai kapuba, éltetik Tatust. Lerohan Hrstka, 27-21.

43′ Kristopans verekszi túl magát mindenkin, átlő, 26-19. körtének nem megy most, a harmadik ziccert rontja szélről. Jó védekezés után Balogh lerohan, 27-19!

42′ Balogh Zsolt egy lövőcsellel elfekteti a kapust, majd a lepattintott labdával tör be és a kvázi üres kapuba lő! Parádé! 26-18!

41′ Tördeli a szegedi támadást a Tatran. Larholm a 6. gólját veri be! 25-18! Petro ejtése kapufán landol.

40′ Pejovic harcol ki hetest, Hrstka beveri, 24-18.

39′ Ilyés emelkedik fel, nagy átlövés, nagy gól, 23-16! Aztán védekezésben esik nagyot, le kell támogatni Ilyés Fecit, sántikál. Szép figura végén Krysztofik talál be, 23-17. Larholm beállóban üresen, nem hibáz a svéd, Krupa nem véd, 24-17!

38′ Pejovic dúródik be, szabaddobás. Rabek és Balogh ütköznek nagyot, belemenés. Larholm lövését védi Krupa. Pejovic, 22-16.

37′ Körte ziccerben szélről, de ismét a kapusba lő, Larholm a kipattanón, beveri! 22-15!

36′ Kristopans a szélről tör be, olyan magasról lő, hogy oda nem ér fel Roli keze, 21-15.

35′ Vadkerti szélről lő-ejt, de nagyon rossz, fogja Krupa. A túloldalon Pejovicot védi Mikler. Larholm már védhetetlen, 21-14!

34′ 0-4 után Ancsin végre betalál, 20-13! Megtáltosodott a lett óriás, Kristopans 3. gólja, 20-14.

pick_presov_mj 025

33′ Larholm szélről a rövid kapufát, a kipattanóból a bevetődő Vadkerti Krupa kapust találja telibe. Kristopanst játszák tisztára, 19-13.

32′ Felvidéki villámrajt, Rabek, aztán Cip, egy elszórt szegedi akció után, 19-12.

31′ Az Eperjes kezdi a meccset. Kristopans az egekből sújt le, 19-10. Ancsin visszatért, szélről mellé lő.

SZÜNET!

30′ Mindegía hát mögötti passzát vadásszák le, de visszaszerzi a lasztit a Pick. Nincs gól.

29′ Balogh hálószaggató gólja, költözik a pók a bal felsőből, 19-9. Petro technikásan, de rossz. Petro kap két percet.

28′ Cip talál be, 18-9. Közben Játszik a Szeged! – skandálják a hazai drukkerek. Ilyés esik el a hatoson belül, nincs hetes? Nincs hetes. Kristopans lövését Mikler védi!

27′ Ilyés betör, harmadszor is eredményes! 17-8, mindjárt számolunk? Igen! Vadkerti az indítás, és egy passz után, kiszámol a szegedi tábor, 18-8!

26′ Kristopans totyog, passzív, aztán lábra dob, végül a bedobás után Mikler véd.

25′ Hosszú idő után ismét pályán: doktor Czina! Eladott labda után Lasica lazán elejti a labdát a kapura repültében, 16-8! Időt kér Peter Hatalcik.

24′ Szép játék, szép figura után Hrstka beállóból, 14-8. Ilyés másodszor, 15-8.

23′ Källman rohan le a védés után, 14-7!

22′ Mikler újabb bravúrja. Ilyés benn, és a labda is benn, 13-7! Krok lövését védi Mikler!

21′ Prce kap két percet. Krok lövését tenyereli ki Mikler. Larholm tör be, de véd a kapus.

20′ Zubait sikerl megjátszani beállóban, hanyatt estében lő, de mellé. Cip belemenése. Balogh robban be, 12-7, ez a Pick 1000. gólja a szezonban.

pick_presov_mj 034

19′ Balogh kínaira Vadkertinek, magas. Lerohan Krok, 11-7. Időt kér a Pick.

18′ Balogh lő kapufát. Guzy lő váratlan gólt, 11-6.

17′ Balogh lő mellé, de szabaddobás. Mindegía lő gólt, gyors klözépkezdés, Krok rohan le, 11-5. Akkor a lendülete a Tatran 9-esének, hogy elüti az egyik fotóst.

16′ Hrstka a szélről, Mikler zár, élteti a csarnok.

15′ Prce labdájával Balogh, 10-4! Vadkerti kap két percet.

14′ Nagy védekezés, Lasica indul ismét, 9-4! Jó a védekezés ismét.

13′ Kristopans tör be, Mikler nagyot véd, de szabaddobás. A lett gólem eladja, Mindegía indítja Lasicát, 8-4!

12′ Mindegía ront, indít a kapus, Hrstkának hosszú. Zubai benn, belövi jó helyzetből, 7-4! Időt kérnek a vendégek.

11′ Petro harcol ki hetest. Hrstka beveri, 6-4.

10′ Újabb hazai hetes, 6-3! Kiegészül a Pick. Kristopans csuklik össze Zubai és Källman között, ketten összesen hat fejjel alacsonyabbak a lett óriásnál.

9′ Balogh fut be szépen, nem is hagyja ki, 5-2. Cip farag, 5-3.

8′ Labdaszerzés után Mindegía oszt ki egyet Ancsinnak, aki fölé lő. Lentmarad a hazai 90-es, a bokáját fájlalja, de a Tatran nem áll meg, heves füttykoncert. Zubai szabálytalan, két perc. Mikler gyűjti be a rossz bejátszást.

pick_presov_mj 042

7′ Mindegía váratlan passzal adja el a lasztit. Källman sárgul, de nem az irigységtől.

6′ Pejovic kidobja a labdát, de már szabaddobás. Aztán betör, ahogy út nyílik előtte, 4-2.

5′ Mindegía betör, de Zubainak adja, aki mellé lő, de Kristopans gyötri, hetes. Larholm beveri! 4-1!

4′ Tombol a csarnok, miközben Pejovicot taszajtja meg Zubai. Rabek góljával 3-1.

3′ 5+1-es védekezés a Szegednél, bejön, támadófault. Mindegía lő, 3-0!

2′ Hrstka rohan le, de mellé lövi a ziccert. Zubai beállóból, gyötrik, de ér a gól, 2-0!

1′ A Pick kezd! Mindegía váratlan lövése, 1-0! Hibáznak a vendégek, Mindegía indul, de elhagyja a labdát.

18.25: Kezdődik a névsorolvasás. A sporiknak nem lesz nyelvi problémájuk Prcével, lévén bosnyákok, akárcsak a Pick irányítója. A vendégeknél van három Urban is. A lett óriás, Kristopans saját csapattársainál is nagyobb 2-3 fejjel. Most jönnek a mieink, hangrobbanás kíséretében. A vendég drukkerek nagyon sportszerűen tapsolnak a magyar csapat névsorolvasásakor. Fehérben a vendégek, kékben a Pick. Kezdünk, pillanatokon belül!

pick_presov_mj 006

18.20: Az eperjesiek lefutnak a befutáshoz, a Pick még gyakorolgat, de lassan a kékek is levonulnak. Rövidesen kezdődik a bemutatások ceremóniája.

18.10: Bemelegített a hazai B-közép is, de egyelőre még foghíjas a szektor. A lelátó többi része viszont szépen telik, egyre több szurkoló foglalja el helyét. Jobban körülnézve a vendég B-középen kívül is akadnak elvétve felvidéki drukkerek.

18.00: A felvidékiek kerete: Krupa, Verkic (kapusok), Rabek, Hrstka, M. Urban, Krok, Kristopans, Radcenko, L. Urban, Tumidalsky, T. Urban, Cip, Guzy, Pejovics, Krzysztofik, Petro. Ha néha úgy érezzük, hogy beletörik egy-két névbe a nyelvünk, az nem a véletlen műve…

17.55: Befutott a Pick is, most már a teljes csapat melegít. A szegedi keret: Tatai, Mikler (kapusok), Mindegía, Vadkerti, Källman, Hegedüs, Larholm, Gidai, Prce, Zubai, Ilyés, Balogh, Blazevic, Czina, Lasica, Ancsin.

17.50: Zöld-fehér dobokkal megérkeztek a vendégdrukkerek is, a kemény mag hangol, most már 20-30-an is vannak.

17.45: Az első vendég ultrák megszólalnak, és felharsannak dudáik is. Egyelőre mintegy négyen-öten vannak.

17.25: Megélénkült az élet a pályán valamelyest, mindkét csapatból most már többen is melegítik az izmokat. A lelátón is van pár drukker elszórtan.

17.10: Jó látni, hogy Balogh Zsolt is meccshangulatban, mezben van a pályán, Hegedűs Márknak dobálgat-pattintgat éppen kapura a négyméteres csíkról. Juan Carlos Pastor és Marko Krivokapic eközben már a kispadon, Mezei Richárddal beszélgetnek épp. Közben zöldbe és fehérbe öltözve megérkeznek a vendégjátékosok is.

17.00: Köszöntjük Olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból! Még üres a küzdőtér, egyedül Tatai Péter pattogtat, dobálgat magányosan az E szektor felőli kapunál. Ez a rész szokott a vendégdrukkereknek fenntartott lelátórész lenni, s ma lesznek is, akik onnan biztatják kedvenceiket: a gyerekkórház mögött bele is botlottunk az egyik Felvidékről érkezett szurkolói buszba, amelynek utasai, már javában hangoltak a másfél óra múlva kezdődő mérkőzésre. Kissé alkoholmámorosnak tűnt a társaság egy része, de hát ez előfordul, s annyira talán nem is gond, amíg nincs balhé…

Kezdés: 18.30!

Beharangozónk itt olvasható!

Tovább olvasom

Sport

Három győzelmet vár az alsóházban Szabó Zoltán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

A Tatabánya, a Debrecen és a KSI lesz az ellenfél.

Tovább olvasom

Hírzóna

Amerikai centert igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

A 23 éves, 208 cm magas James Dickey az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő UNC Greensborótól érkezik Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

Tovább olvasom

Sport

Vereséggel kezdett az SZVSE az NB III-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

A Hódmezővásárhely nyerte megyei rangadót.

Tovább olvasom

Aktuál