Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Kézilabda: sima győzelem, elsőként nyolc között a Pick az EHF Kupában + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

pick-kristianstadt_mj29Esélyt sem hagyott a Pick a svéd Kristianstadnak! A szegediek sima győzelmükkel bebiztosították helyüket az EHF Kupa negyeddöntőjében.

Villámrajtot vett a Pick Szeged, öt perc alatt 5-0-ra húzott el a házigazda a mindössze két paussal és 10 mezőnyjátékossal érkező Kristianstad ellen, amelynek átlövői számára a későbbiekben is komoly gondot okozott a remek formában védő Mikler Roland. Hamar időt is kért Ola Lindgren, ám ezzel nem lett jobb csapata helyzete, valamelyes javulást a kapuscsere jelentett, amint a rutinos Dan Beutler helyett Herdeiro Lucau állt a vendégek kapujába. Csodát persze őt sem tudott tenni, igaz két hetes kihagyására is kényszerítette a hazaiak svéd irányítóját, Jonas Larholmot. Ancsin Gábor vezérletével azonban magabiztosan növelte előnyét a Pick Szeged, s már az első félidőben is volt kilencgólos a differencia, a szünetre ez hétre csökkent (16-9). A második játékrész két vendég góllal indult, ötre kapaszkodtak a skandinávok, ám ennyi volt a feltámadás: a folytatásban ennél nem tudtak közelebb kerülni. Juan Carlos Pastor közben sorra küldte pályára kerete minden tagját, míg svéd kollégája rövidebb kispaddal gazdálkodva tette ugyanezt, ám ezzel sem javult a Kristianstad helyzete. A félidő derekára elérte a tízgólos különbséget a Pick, amit tovább is növeltek Balogh Zsolték a születésnapos átlövő hetes- és akciógóljaiból, valamint lerohanásokból – s másik szegedi északival, Jonas Källmann-nal szemben tehetetlen volt Lucau. A különbség már nem csökkent, a Pick végül 11 góllal, 29-18-ra nyert, s biztosította helyét az EHF Kupa negyeddöntőjében. A C csoport másik mai meccsén a Tatran Presov egy góllal, 30-29-re legyőzte hazai pályán a francia Nantes csapatát, így a Pick Szeged lett az első a kvartettben! A keddi sorsolást követően az is kiderül, ki lesz Vadkertiék ellenfele az elődöntőbe jutásért.

Férfi kézilabda EHF Kupa C csoport 6. forduló:

Pick Szeged – IFH Kristianstad 29-18 (16-9)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2200 néző. Vezette: Angelos Argyridis, Christos Mouttas (ciprusiak)
Pick: MIKLER – KÄLLMAN 4, Ilyés 3, Mindegía 2, Zubai 3, ANCSIN 7, Lasica 1. Csere: TATAI (kapus), Larholm 2/1, Blazevic, Vadkerti, BALOGH 5/3, Vranjes 1, Prce, Gidai 1, Czina. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kristianstad: Beutler – Jepson, Gudmundsson 1, Lindgren, LINDSKOG 5, Cederholm 2, Larsson 2. Csere: Lucau (kapus), Madsen 4/2, OLSSON 4, Röxner, Petterson. Vezetőedző: Ola Lindgren.
Hétméteres: 6/4, ill. 2/2.
Kiállítás: 4 perc, ill. 6 perc.

Juan Carlos Pastor: “Komolyan vettük a meccset, jó védekezés és kapusteljesítmény alapozta meg, hogy az elején el tudjunk menni öt góllal, majd utána tovább növeljük előnyünket. Örömteli, hogy mindenkinek tudtunk lehetőséget biztosítani a mai találkozón. Talán a mi csoportunk volt a legnehezebb a négy kvartett közül, itt egyik találkozó sem volt egyértelmű előzetesen, de örülök, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc között.”

Ola Lindgren: “Gratulálok a Szegednek! Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, s nem is tudtunk egyenértékű ellenfele lenni a Picknek, már kezdettől fogva eldöntötték a mérkőzést. Sok munka vár még ránk.”

Jonas Erik Larholm: “Nagyon jó tapasztalat volt ez a mérkőzés ellenünk a fiatal, szép reményű svéd játékosoknak. Megyünk tovább, várjuk a következő meccseinket, sok munka van még előttünk. Így bejuthatunk a legjobb nyolcból a legjobb négy közé is.”

Herdeiro Lucau: “Nagyon nehéz meccs volt ez számomra, sok lerohanás gólt kaptunk. Megpróbáltam, amit tudtam, de a Picknek minden pozícióban remek képességű játékosai vannak.”

Online közvetítésünk:

VÉGE!

60′ Ancsin Gabi üresen, tér is előtte, nagy gólt lő, 29-17! Ünnepel a csarnok, ünnepli a szurkerhad a továbbjutást a Szép volt, fiúkkal! Lindskog betalál még, 29-18. Ilyés cundere már időn túl megy mellé. Simán nyert, nyolc között a Pick az EHF Kupában!

59′ Larsson a szélről mintaszerűen, 28-17.

58′ Ancsin bődületes kapufát lő. Larsson nagyon ellépi, mégis maradhat a labda a svédeknél. Vadkerti kap két percet.

57′ Ilyés csodás passzát Vranjes beállóból! Lindskog válaszol, 27-16.

56′ El is veszik a lasztit a sporik. Larholm akad fent Cederholmon és Larssonon is. Tatai egy lapos, sunyi lövést véd ismét!

55′ Cederholm csapja be a beállósát a falban, de marad a svédeknél a laszti. Tanácstalan, passzív a Kristianstad.

54′ Ancsin lő, de belefújnak. Tatai véd! Ilyés hát mögötti passzát Körte már csak a vonalon kívül éri el.

53′ Vranjes álompasszt kap, de lábon lövi Lucaut. Cederholm labdájával Petterson egészen furcsán lő kapura, felső lécet ér.

52′ Czina jól is védekezik. Aztán Olsson betör, sunyi gól, 27-15.

51′ Vranjes beállóban, Cederholm fogja, beforog a bosnyák, felsőléc, de már hetes és két perces büntetés is. Beutler tér vissza hosszú idő után a kapuba. Baloghnak nem gond! 27-17! Czina József benn!

50′ Jó védekezés után jöhet a Pick.

49′ Madsen farigcsál a tetemes hátrányon, 26-14. Hibázik a Pick elől.

48′ Larholm is betalál a honfitársaknak, 26-13! Vadkerti a Szélről, ez is kimarad, mint az elmúlt meccsek ziccerei is.

47′ …indítja Gidait, aki beveri a ziccert! 25-13, parádés a Pick, ünnepel a csarnok! Ancsinba mennek bele a svédek.

46′ Röxner lövését fogja Tatai és…

45′ Balogh belövi! 24-13! Petterson beállóban, Tatai mit véd? Ancsin adja el a labdát.

44′ Mindegía tör be, sarokkal véd, fogja a labdát Lucau, ráspárgázott az angolai származású, svéd kapus. De már hetes!

43′ Ancsin robog befelé, kapja is a labdát Mindegíától, aztán beteszi a labdát, 23-13! Számol a B-közép, tízig meg sem állnak. Kimarad az ellenattak.

41′ Tatai érkezik a kapuba. Zubai találata! 21-13! Röxner benn, hibáz, lerohan Källman, 22-13! Jepson fájlalja egy támadás és esés után a csuklóját.

40′ Cederholm nem bír a Pick-fallal. Nem bírnak a svédek a hazai védekezéssel. Mikler véd végül. Olsson szerez labdát, Jepson indul, középre ad a szélről Lindskognak, aki belövi, 20-13.

39′ A Mikkel Hansen-hajviseletű Cederholm még messze van a dán csillagtól, ismét kapufát lő, Källman ismét lerohan, 20-12, időt is kér Ola Lindgren.

38′ Cederholm betör, nagyon mellé lő. Källman lerohan, 19-12!

37′ Cederholm lövés helyett Olssont hozza helyzetbe, aki nem hibáz, 18-12. Prce teszi nagyobbá Lucaut.

36′ Ancsinra játsszák a figurát a hazaiak, megy is fel az égbe, aztán lesújt! 18-11!

35′ Olsson a kapufa tövét aprítja. Cederholm felső lécet lő, de már passzív.

34′ Cederholm felemelkedik, de nem lő, elvonja az embereket a falban, megleli a rést, betör, és 16-11. Ancsin hálószaggató gólja, 17-11!

33′ Mindegía hát mögötti passzát Källman lövi, Lucau véd. Mikler is!

32′ Elvéti a Pick. Olsson ugrik fel, átlövését védi Mikler, a kipattanó visszajut a dánhoz, ismétel, Mikler is!

31′ Máris itt a folytatás, a skandinávok kezdik a második félidőt. Madsen jó lövését Mikler hárítja, de már hetes. Madsen belövi, 16-10.

SZÜNET!

30′ Hosszasan rohamoznak a svédek, Mikler véd. Időt kér indítás helyett a Pick az utolsó 15 másodpercre. Nem jön össze a gól, nem sikerült a bejátszás Larholmtól Vranjesnek. Prce időn túli szabaddobása még, Lucau véd.

29′ Madsen lő mellé. Prce lövését blokkolják.

28′ Gidai most lukas mezben. Aztán visszajön Mikler. Határozottabbá, keményebbé vált a vendégek védelme. Vranjes nem tud Lucau lábai között gólt lőni.

27′ Tovább támad a Kristianstad. Larholm és Blazevic közösen sáncol egy lövést, de Blazevic kap két percet. Lindskog beállóból a felső lécről, 16-9.

26′ Vranjes nem tud beforogni. Jepson megy fel lassú, széles mozgással, de lövését hárítja Mikler.

25′ Járatja a labdát a Pick, aztán Balogh lő át, 16-7, mindjárt számol a B-közép. Olsson használja ki Vadkerti csúszását, 16-8.

24′ Gidai Máté benn, de most nem repülő kapusként.

23′ Larholm passzából Balogh akcióból is betalál! 15-7! Madsen bátran lő, most felső lécet talál.

22′ Lasica marad egyedül a falban, belövi! 14-6! Madsen csuklóból lő át, 14-7.

21′ Mikler-védés. Hosszas Pick-akció.

20′ Balogh tör be, lábon lövi Lucaut, de hetes. Balogh áll a vonalhoz, neki már sikerül! 13-6!

19′ Lindskog ziccerét fogja Mikler! Balogh eladja a lasztit. Larsson a szélről, vonalra lép a sporik szerint, szerintünk nem.

18′ Madsen tör be, és hatalmas kapufát lő, Mikler is rajta volt. Vranjes ziccerben nem kap labdát.

17′ Mindegía fut keresztbe, majd kilövi futtából a bal felsőt! 12-5! A holnaputáni szülinapos Markus Olsson talál be, 12-6.

16′ Madsen átlövését védi Mikler. Vranjes is jön.

15′ Lindskog visszatér, emberhátrányban talál be, 11-5. A születésnapos Balogh benn.

14′ Kimarad a vendégek támadása. Cederholmon Zubai harcol ki hetest és kettő percet. Larholmé a büntető ismét, most kapufa… Kettős emberhátrányban támad a Kristianstad, Vadkerti szerez labdát, de felső lécre ejt. Annyira pedig nem félelmetes Lucau…

13′ Mikler véd! Zubai beállóban, lő, véd Lucau, Lindskog meg kap két percet valamiért. Hosszasan ápolják a Zubaival együtt nagyot eső Gudmundssont, majd letámogatják a pályáról. Markus Olsson benn, akinek holnapután lesz a 24. születésnapja.

12′ Ancsin passzol egyik kezéből a másikba, bejátssza Zubainak, aki lehetetlenül esve talál be! 11-4!

11′ Ancsin előtt nyílik rés, de tovább adja Zubainak, aki belövi! 10-3! Az izlandi Ólafur Gudmundsson talál be, 10-4.

10′ Ilyés ismét villan, 9-3! Jó a védekezés, határozott és kemény, mint Zubai megmozdulása. Lasica marad lent. Vadkerti is benn.

9′ Ancsint rángatják, lökik, de így is betalál, 8-3! Jepson a szélről, Mikler véd!

8′ Larsson talál rést, 7-3.

7′ Cederholm tör be, 6-2. Ancsin szép csel után lő parádés gólt! 7-2!

6′ A dán Madsené a svédek első gólja, 5-1. Ilyés válaszol, 6-1!

5′ Lindskog tör be, lövése a felső lécről a gólvonal elé pattan. Mindegía indul, ziccer, 5-0!

4′ Két kimaradó svéd helyzet közé ékelődik egy hazai. Megint rohan a Pick, Mindegía, hetest harcol ki a spanyol, Larholm lő Lucaunak, aki véd!

3′ Lasica indul, de elejti a labdát. Időt kér Lindgren edző. Mikler olvassa a figurát, Cederholm lövését védi. Källman harcol ki hetest. Larholm jön, 4-0!

2′ Källman egyszerűen kiveszi a labdát Cederholm kezéből, egyedül ziccerben, 3-0! Egy-egy hiba mindkét oldalon.

1′ A Pick kezd. Ancsin szerez gólt, egy blokkon megtörő labda csapja be Beutler kapust, 1-0! Hamar labdát veszít a vendég csapat, jön ismét a Pick, és Ilyés, 2-0!

15.55: Dübörög a B-közép, dübörögnek a dobok, bevonuláshoz készül a Kristianstad és a Pick. Vendégdrukkereket nem látunk, de lehet, hogy vannak. Egészen aprócska pompomlányok kísérik be a játékosokat. Hamarosan kezdünk!

15.50: Zeng a Pick-himnusznak kikiáltott dal, egyelőre még mindig nem tűnik úgy, hogy magával ragadta volna a szurkolókat, vagy a B-közepet… Már nincsenek fenn a csapatok, a protokolláris kezdésre készülünk. Közben a pocakos sporik ellenőrzik a kapukat, meg a hálót.

15.45: Melegít a két ciprusi játékvezető is, akik – hogy is fogalmazzunk? – ránézésre nem tűnnek túl sportosnak…

15.35: A Pick átlövője egyébként magabiztos győzelmet vár a svédek ellen, bár elismeri, “gátlástalan, csibészes lövéseikkel megkeseríthetik az életünket, de stabil, kemény védekezésünkkel fel kell tartóztatnunk őket.”

15.25: Dudaszó kíséretében pályán a Pick is most már, mindkét gárda melegít. A pályán ott van az éppen ma 25 esztendős Balogh Zsolt is! Isten éltesse!

15.15: Beutler és Lucau neve ismerősen csenghet a kézilabdabarátoknak: előbbi a Flensburg és a Hamburg, utóbbi a Kiel és a Gummersbach csapatában játszott. Az izlandi válogatott, Eb-bronzérmes irányító Ólafur Gudmundsson is ismert játékos, a többiek neve azonban várhatóan kevesebbet mond. Nem is csoda, nagyrészt svéd klubokban játszottak korábban, kisebb-nagyobb környékbeli, skandináv kitérővel.

15.00: A vendégek azonban meglehetősen vékony kerettel érkeztek, mindössze két kapussal – a Szegeden sem ismeretlen Dan Beutler, illetve az angolai származású, honosított Herdeiro Lucau személyében -, illetve 10 mezőnyjátékossal: Johannes Larsson (jobbszélső), Andreas Cederholm (jobbátlövő), Anton Lindskog, Fredric Petterson (beállósok), Ólafur Gudmundsson, Viktor Röxner (irányítók), Anders Daniel Lindgren, Markus Olsson, Lars Möller Madsen (balátlövők), Johan Jepson (balszélső).

14.55: A hazai keretet a stabil, megszokott nevek alkotják: Tatai és Mikler a két kapus, mezőnyben pedig Mindegía, Vadkerti, Källman, Larholm, Gidai, Prce, Zubai, Ilyés, Balogh, Blazevic, Czina, Lasica, Vranjes, Ancsin a névsor.

14.50: Juan Carlos Pastor, a hazai csapat edzője állítja, alaposan kielemezték a múltkori, franciaországi vereséget, tanultak belőle, s ma jelesre fognak vizsgázni. A svédeknek a papírforma szerint kevés esélyük van fiatal csapatukkal a hírneves Pick ellen, de trénerük, Ola Lindgren ígéri, gyors és szívós játékkal rukkolnak elő, hogy megnehezítsék a házigazda dolgát.

14.40: Szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi sortcsarnokból, ahol még csak a csendes előkészületeknél tartanak, szűk másfél órával a meccs előtt. A SZEGEDma már a helyszínen, de most érkezik pár fekete melegítős svéd kézilabdázó is, hazai részről Tatai Péter dobálgat magányosan a kapu előtt.

Kezdés: 16.00!

Beharangozónk itt olvasható!

Tovább olvasom

Sport

Sima győzelemmel kezdte felkészülését a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mario Sostaric szerezte az idény első gólját – a Dabas ellen.

Tovább olvasom

Sport

Közbeszólt a koronavírus: felfüggesztik a vízilabda Magyar Kupát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Vajda Attila újra rajthoz áll

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál