Közélet

Fidesz: működik a segély helyett munka elve

Fidesz: működik a segély helyett munka elve

2014. március 20., csütörtök
Fidesz: működik a segély helyett munka elve

A tapasztalatok azt mutatják, hogy működik a segély helyett munka elve - mondta Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Czomba Sándor

közölte: tavaly több mint 300 ezren vettek részt közfoglalkoztatásban, és csak 752 embernek kellett megszüntetni a segélyét azért, mert nem vállalta el a felkínált munkát. A közfoglalkoztatás mindaddig folytatódik, amíg a versenyszféra nem képes az emberek túlnyomó többségének munkát adni - tette hozzá. A kormány ugyanakkor azt akarja elérni, hogy a következő időszakban megfelelő képzettség és tapasztalat után minél több közfoglalkoztatott vállalhasson munkát a nyílt munkaerőpiacon. A kabinet célja, hogy a foglalkoztatottak száma tartósan négymillió fölött, a munkanélküliek aránya pedig négy százalék alatt legyen - mondta a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. A VIII. kerületi Mátyás téren tartott tájékoztatón

Kocsis Máté

arra hívta fel a figyelmet, hogy Józsefvárosban hosszú évtizedek óta komoly problémát jelent a munkanélküliség, a közfoglalkoztatás így nagy segítség volt a kerületnek. Tájékoztatása szerint 2013-ban 28 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma a VIII. kerületben, ami azt jelenti, hogy mintegy 1150-en találtak maguknak munkát, közülük 437-en a közfoglalkoztatásban. "A segély kegy, a munkabér jogos juss" - fogalmazott Kocsis Máté, hangsúlyozva, hogy minden munkának van értelme, becsülete. A polgármester hozzátette, szükségesnek tartja eloszlatni azt a tévhitet, amely szerint Józsefváros lenne Budapest "legmunkanélkülibb" kerülete.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.