Fidesz: működik a segély helyett munka elve

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy működik a segély helyett munka elve – mondta Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Czomba Sándor közölte: tavaly több mint 300 ezren vettek részt közfoglalkoztatásban, és csak 752 embernek kellett megszüntetni a segélyét azért, mert nem vállalta el a felkínált munkát. A közfoglalkoztatás mindaddig folytatódik, amíg a versenyszféra nem képes az emberek túlnyomó többségének munkát adni – tette hozzá. A kormány ugyanakkor azt akarja elérni, hogy a következő időszakban megfelelő képzettség és tapasztalat után minél több közfoglalkoztatott vállalhasson munkát a nyílt munkaerőpiacon.

A kabinet célja, hogy a foglalkoztatottak száma tartósan négymillió fölött, a munkanélküliek aránya pedig négy százalék alatt legyen – mondta a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. A VIII. kerületi Mátyás téren tartott tájékoztatón Kocsis Máté arra hívta fel a figyelmet, hogy Józsefvárosban hosszú évtizedek óta komoly problémát jelent a munkanélküliség, a közfoglalkoztatás így nagy segítség volt a kerületnek.

Tájékoztatása szerint 2013-ban 28 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma a VIII. kerületben, ami azt jelenti, hogy mintegy 1150-en találtak maguknak munkát, közülük 437-en a közfoglalkoztatásban. “A segély kegy, a munkabér jogos juss” – fogalmazott Kocsis Máté, hangsúlyozva, hogy minden munkának van értelme, becsülete. A polgármester hozzátette, szükségesnek tartja eloszlatni azt a tévhitet, amely szerint Józsefváros lenne Budapest “legmunkanélkülibb” kerülete.

Előző sztori

Avar kori leletet néztek Farkas Helga csontjainak?

Következő sztori

Rogán: fejlődés és rezsicsökkentés együtt jár