Fidesz: 2014 reményteli év a vállalkozásoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerint reményteli év az idei a vállalkozásoknak, amit csak az törhet meg, ha visszatér a hatalomba a baloldal.

Puskás Imre szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az adatok alapján joggal feltételezhető, hogy 2014-ben jelentős gazdasági növekedés lesz Magyarországon, ami a foglalkoztatás komoly bővülését eredményezi majd. “Ezt a folyamatot egyetlen dolog törheti meg, ha visszatérhetnek a kormányzásba azok, akik 2010 előtt egy szélsőséges gazdaságpolitikával tönkretették, a csőd szélére juttatták” Magyarországot – fogalmazott a kormánypárt országgyűlési képviselője.

Puskás Imre a kedvező gazdasági adatok között említette, hogy gyakorlatilag nincs infláció, vagyis értékálló az emberek pénze, majd felhívta a figyelmet az ipari termelés erőteljes növekedésére, úgy értékelve, hogy az ipar szinte az összes területen – különösen a gépjárműgyártásban – és az ország összes részén jobban teljesít, mint egy évvel ezelőtt. A külkereskedelmi mérleg is kedvező – folytatta -, az exporttöbblet 188 millió euróval nagyobb a tavaly januárinál.

A Fidesz szakpolitikusa szerint az idei évre várt jelentős gazdasági bővülés fontos tényezője a kis- és középvállalkozói (kkv) szektor. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a 2014 és 2020 közötti európai uniós fejlesztési ciklusban 10 500 milliárd forint áll Magyarország rendelkezésére, aminek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre, azon belül jelentős részben a kkv-k támogatására fordítják majd. A Gyurcsány-korszakban ez az arány mindössze 15 százalék volt – jegyezte meg.

Előző sztori

Több mint 24 milliárd forintból újult meg 725 művelődési ház

Következő sztori

Kecskerákokat csempészett volna át a férfi