Közélet

Fidesz: 2014 reményteli év a vállalkozásoknak

Fidesz: 2014 reményteli év a vállalkozásoknak

2014. március 12., szerda
Fidesz: 2014 reményteli év a vállalkozásoknak

A parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerint reményteli év az idei a vállalkozásoknak, amit csak az törhet meg, ha visszatér a hatalomba a baloldal.

Puskás Imre

szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az adatok alapján joggal feltételezhető, hogy 2014-ben jelentős gazdasági növekedés lesz Magyarországon, ami a foglalkoztatás komoly bővülését eredményezi majd. "Ezt a folyamatot egyetlen dolog törheti meg, ha visszatérhetnek a kormányzásba azok, akik 2010 előtt egy szélsőséges gazdaságpolitikával tönkretették, a csőd szélére juttatták" Magyarországot - fogalmazott a kormánypárt országgyűlési képviselője. Puskás Imre a kedvező gazdasági adatok között említette, hogy gyakorlatilag nincs infláció, vagyis értékálló az emberek pénze, majd felhívta a figyelmet az ipari termelés erőteljes növekedésére, úgy értékelve, hogy az ipar szinte az összes területen - különösen a gépjárműgyártásban - és az ország összes részén jobban teljesít, mint egy évvel ezelőtt. A külkereskedelmi mérleg is kedvező - folytatta -, az exporttöbblet 188 millió euróval nagyobb a tavaly januárinál. A Fidesz szakpolitikusa szerint az idei évre várt jelentős gazdasági bővülés fontos tényezője a kis- és középvállalkozói (kkv) szektor. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a 2014 és 2020 közötti európai uniós fejlesztési ciklusban 10 500 milliárd forint áll Magyarország rendelkezésére, aminek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre, azon belül jelentős részben a kkv-k támogatására fordítják majd. A Gyurcsány-korszakban ez az arány mindössze 15 százalék volt - jegyezte meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.