//

Embercsempészeket fogtak Ásotthalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy nap alatt két embercsempészt fogtak el a szegedi határrendészek Ásotthalmon.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei március 4-én, nem sokkal 12 óra után figyeltek fel a városban gyalogosan közlekedő 4 fős csoportra. A férfiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért előállították őket. Kiderült, hogy a szerbiai állampolgár 3 koszovói társát a zöldhatáron keresztül vezette át Szerbiából Magyarországra, hogy őket később Nyugat-Európába szállítsák – áll a rendőrség híradásában.

Az egyenruhások néhány órával később a Kissori úton állítottak meg egy Opel Astra típusú személyautót, amiben öten utaztak. Az ellenőrzés során a gépjármű koszóvói utasai Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért ellenük idegenrendészeti eljárás indult. Az illegális migránsok elmondták, hogy a magyar sofőr segítségével szerettek volna Nyugat-Európába eljutni.

A szerbiai és a magyar állampolgár ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán.

Előző sztori

Kettő az egyben: Vásárhelyi Látóhatár a kerámia jegyében és az interneten

Következő sztori

Karate: egy arany, egy ezüst, egy bronz a szegedi karatésok mérlege