Közélet

Elfújta a szél: „Az aurám bevonul a színpadra”

Elfújta a szél: „Az aurám bevonul a színpadra”

2014. március 18., kedd
Elfújta a szél: „Az aurám bevonul a színpadra”
Lehoczky 2014 DSC_0012

Fékezhetetlen energia árad belőle, melyet szerencsére nem tud a színpadon kívül hagyni. Idén nyáron a Dóm téren is berobban vele a színre. Az Elfújta a szélben Pittypat nénit alakító Lehoczky Zsuzsával beszélgettünk. Szó esett egy lelki társról is…

Köztudott, hogy a Budapesti Operettszínház színészeit sok esetben nem csak a munka, de barátság is összeköti.

Lehoczky Zsuzsa

Kossuth-díjas művésznő életében is van egy színházi lelki társ, akivel rengeteget beszélget. „Ha baj van, megyek és átölelem a derekát…, ugyanis addig érek neki:

Szabó P. Szilveszterről

van szó” – meséli érzelmekkel fűtött hangon, majd pajkos jókedvvel a hangjában hozzáteszi: nagyszerű színésznek és nem mellesleg nagyon jóképű férfinak tartja. Tiszteli benne, hogy példás családi életet él, hiszen ritka, hogy egy házaspár hosszú évek után is kézen fogva jár be a színházba. Szilveszter feleségével is jóban van. „Nagyon örültem, amikor megszületett a kislányuk, az esküvőjükre dalokkal is készültem” – meséli, majd jókedvűen részletet trilláz a telefonba. „A barátságunk azon alapszik, hogy mindketten rendkívül empatikusak vagyunk. Ha például fáj a torka, ami egy énekes színésznél nem egyszerű helyzet, engem is kitör a frász.” Idén nyáron együtt lépnek fel a Szegedi Szabadtérin, hiszen mindketten szerepelnek a visszatérő Elfújta a szél musicalben. Szilveszter tavaly is zseniálisan alakította

Rhett Butlert, Lehoczky Zsuzsa

a friss fesztivál-szereposztás egyik új belépője. A szegedi születésű művésznő évekkel ezelőtt szerepelt utoljára a Dóm téri színpadon. Szülővárosáról és a szabadtériről is csupa jó emléket őriz, azt mondja, boldogság lesz visszatérnie. Úgy fogalmaz: a fesztivál monumentális nézőtere és színpada, a különleges légkör, ami övezi, olyan varázslatos, hogy ha tehetségtelen lenne, akkor is fel tudna nőni a nagyszerű feladathoz. Persze tehetségtelenségről az ő esetében szó sincs. Az Elfújta a szélben Pittypat nénit alakítja, és mivel az Operettben már volt alkalma a karakter bőrébe bújni, van tapasztalata róla. Bevallja, egészen más lett vele a szerep. „Az aurám velem együtt vonul be a színpadra! Nem tudom elnyomni a fékezhetetlenségemet. Hisztérikusabb lett velem a karakter, aki állandóan a repülősót keresi.” Az Elfújta a szél egyébként is szíve csücske a művésznőnek – az előadás, a regény és a film is. Ő maga is érzelmes típus, az önfeledt nevetés és a könnyek ugyanúgy jellemzőek rá. A legendás történetben az ragadta meg leginkább, hogy Scarlett és Rhett hiába lettek egymásnak teremtve, jellemük mégis taszítja egymást. Szerinte ez a történet a nézők számára is nagy tanulság lehet, hiszen kompromisszumokkal sok minden megoldható az életben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.