Közélet

Diákoknak népszerűsítette a sportos életmódot Bohács Zsolt + FOTÓK

Diákoknak népszerűsítette a sportos életmódot Bohács Zsolt + FOTÓK

2014. március 21., péntek
Diákoknak népszerűsítette a sportos életmódot Bohács Zsolt + FOTÓK
bohacs_sport_diakok01_gs

Móravárosis diákoknak mesélt a kenusportról Bohács Zsolt, aki az intézmény rekreációs napjára látogatott el a tápéi Egészségmegőrző Központba.

Tavasszal rendszeresen rendez sportvetélkedőt a Móravárosi Szakközépiskola diákjai számára, azzal a nem titkolt céllal, hogy megszerettessék a mozgást a fiatalokkal. „Rekreációs napunkon ki lehet próbálni a lábtengót, az asztaliteniszt, de van teniszezési, röplabdázási lehetőség is, sőt egy kalandpályát is építettek” – tudtuk meg

Popovits Zoltántól

. Az iskola testnevelője megjegyezte, csak ilyen rendezvényekkel lehet ténylegesen megmozgatni a gyerekeket, hiszen, ha választhatnak a sportolás és a számítógépezés között, akkor ez utóbbit fogják preferálni. A tápéi Egészségmegőrző Központban természetesen a kenu és kajak iránt is érdeklődtek a diákok, akiknek

Bohács Zsolt

ötszörös kenu világbajnok elmondta, ő 1977-ben kezdett el sportolni, és átlagosan napi két kemény edzés kellett ahhoz egész évben, hogy sikereket érjen el. „Ha nincs megfelelő alázat, akkor az eredmény is elmarad” – fogalmazott, és arra biztatta a jelenlévőket, hogy rendszeresen sportoljanak. Csongrád megye 1-es választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje hangsúlyozta, fontos jó példával elől járni, ezért is fogadta örömmel az iskola diáksport egyesületének meghívását, s reméli, hogy sportsikerei arra ösztönöznek majd diákokat, hogy ők maguk is kipróbálják magukat valamilyen sportágban. „Nem kell, hogy mindenki világbajnok legyen, az a legfontosabb, hogy mindenki tegyen egészsége, frissessége megőrzése érdekében” – jegyezte meg. A diákok kíváncsiak voltak arra, hogy mi a különbség a kajak és a kenusport között, illetve arra is rákérdeztek, hogy milyen egyéb sportokat próbált ki Bohács. Az kiderült, hogy pingpongozni tud, egy diák ki hívta egy mérkőzésre. A kampány hajrájában egyre kevesebb ideje marad a sportolásra a képviselőjelöltnek, portálunknak elmondta, a következő időszakban is igyekszik minél több választópolgárral személyesen találkozni, s reméli, bizalmat szavaznak neki a választópolgárok. A rendezvényen megtudtuk, a Móravárosi Szakközépiskola májusban is rendez rekreációs napot, s akkor már a kajakozást és a kenuzást is kipróbálhatja a diákság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.