Sport

Diadal-sorozat: Bemutatkozik a tarjáni suli, a T3 csapata + FOTÓK

Diadal-sorozat: Bemutatkozik a tarjáni suli, a T3 csapata + FOTÓK

2014. március 4., kedd
Diadal-sorozat: Bemutatkozik a tarjáni suli, a T3 csapata + FOTÓK
t3_021

A T3 és szurkolóik annyira lelkesek, hogy a testnevelés órákon is a Diadalos pólóikat viselik. Először vesznek részt a megmérettetésen, az iskoláról és a büszke csapatról Szabóné Dancsik Tünde igazgatónő és Farkas Aranka felkészítő tanár meséltek.

T3 nevet választotta a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, "leánykori nevén" Tarján III, akik narancssárga pólóban vesznek részt a Diadalon. A csapatot alkotó diákok:

Mukus Dóra, Lukács Noémi, Bak Péter, Börcsök Zsombor, Molnár Kristóf, Lőcsei Márk, Kiss Anna, Fürtön Lilla, Fábián Milán, Nagymihály Dominik, Tari Kata, Papp Borka, Szivák Barna, Szabó Bálint, Zakar Enikő, Sárosi Eszter, Farkas Levente, Ábrahám Tandari Gerda, Krizsán Beatrix, Mészáros Csongor és Burkus Bettina

, valamint

Zsemberi Vivien

felnőttek. Felkészítő tanáruk pedig

Farkas Aranka

testnevelő. „Az iskolában az 1984 óta bevezetett különleges , speciális egészségnevelési programnak majd az 1990- től alkalmazott sajátos mindennapos testnevelésnek is köszönhetően a különböző városi, megyei, országos, nemzetközi sportszakági versenyeken és a diákolimpián számos kiváló eredményt értek el tanítványaink. A lányok kosárlabdában, a fiúk röplabdában országos bajnokok, lány tornász csapatunk pedig országos 6. helyezett volt. A művészeti képzésben résztvevő táncosaink Európa- és világbajnoksággal is büszkélkednek. Az elmúlt évtizedek sikereit lehetetlen a teljesség igényével felsorolni” - mesélte büszkén a testnevelő. Rendszeresen és lelkesen részt vesznek tömegversenyeken, városi futásokon és jelenleg is több sportágban érdekeltek a diákolimpia megyei, területi és országos döntőjében. A gyerekek szívesen megmérettetik magukat bármilyen játékon, így a Diadalon is, amelyen először vesz részt a csapat. Nem csak a T3, de szurkolóik is minden versenyen óriási számban képviseltetik magukat.

t3_001

Tarján városrész centrumában, nyugodt környezetben egy igazán családias hangulatú és vidám iskolát ismerhetünk meg, ahol a lelkesedés és az összefogás egyedi példáival találkozhatunk. A tarjáni iskola falai között sétálva, ahonnan a pedagógusok és a tanulók festményei, egyedi tablói és fotógyűjteményei köszönnek vissza a látogatóra, világossá válik, hogy komoly hagyományokkal rendelkező intézménnyel van dolguk. „A többszöri névváltoztatáson keresztülment iskola volt az első Szegeden, amelyik alapfeladatként kapta a művészetoktatást, azon belül is a táncoktatást. Hat éve, hogy a német-magyar két tanítási nyelvű csoportok mellett az angol-magyar is elindulhatott. Az előző tanévben a kéttannyelvű iskolák országos német nyelvi csapatversenyén, és az országos angol nyelvű országismereti csapatversenyen is az 1. helyezést szerezte meg az iskola. A folyamatos újítások jelenleg is tartanak, a következő tanévben az általános tanterv szerint tanuló első osztályos gyerekek részére bevezetésre kerül a Polgár Judit Sakk Alapítvány a Képességfejlesztésért által kidolgozott tananyag, mely az általános képességfejlesztésre összpontosítva, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítését tűzte ki célul. Az iskolában több mint 60 különböző lehetőséget (szakkör, tehetséggondozás, nyelvvizsga felkészítés) biztosítanak a diákok számára a tartalmas délutáni elfoglaltságok biztosítására” - tudtuk meg az igazgatónőtől. A tanulók iskolához való kötődését erősítik a már hagyományként működő rendezvények, mint például a Vidám Iskolakezdés, a Karácsonyi hangverseny, a Nyelvi Hét a Művészeti Hét, a kirándulások, táborok, a kulturális bemutatók, családi-, sport-, egészségnapok és a Táncművészeti Gála is. „A Diadalon mind a versenyzői, mind a szurkolói csapat nagyon lelkes, a gyakorlások és a versenyek alkalmával minden diák igyekszik a legjobb teljesítményt nyújtani. Mindannyian kíváncsian várjuk a soron következő fordulókat” – árulta el az igazgatónő és a tanárnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.