Közélet

Családi programokkal ünnepelték március 15-ét Mórahalmon

Családi programokkal ünnepelték március 15-ét Mórahalmon

2014. március 14., péntek
Családi programokkal ünnepelték március 15-ét Mórahalmon
_DSC0069

Mórahalmon március 14-én rendezték meg az 1848- 49’-es forradalom és szabadságharc eseményei előtt tisztelgő, megemlékezést az Aranyszöm Rendezvényházban. Ennek kapcsán, az előző évek mintájára, idén is színvonalas műsorokkal illetve a család minden tagja számára kellemes kikapcsolódást kínáló programokkal készültek a szervezők.

Az ünnepi megemlékezést

Tahy Viktória

, a mórahalmi Colosseum Hotel igazgatójának köszöntője nyitotta, majd a mórahalmi néptáncosok fellépése és az általános iskola diákjainak műsora következett, végül

Meister Éva

színművésznő előadása emelte a rendezvény fényét. Ezt követően került sor a már hagyománynak számító márciusi díjak átadására. A kiemelkedő közösségi munkáért járó elismerést jelképező díszmedált

Nógrádi Zoltán

, Mórahalom polgármestere adta át a hétköznapok hőseinek. 2014-ben a város szolgálatáért járó díjakat

Ádám Edit

a Móra-Vitál szakorvosa,

Hegedűs Ferenc

Mórahalom költője, illetve Szalai Krisztián az utánpótlás zenekar karnagya vehették át. A megemlékezést követő családi programok alkalmával a Bibuczi Gyermekszínház zenés mesejátékkal várta a gyerekeket a színházteremben, illetve a kreatív tevékenységek kedvelői kézműves foglalkozáson vehettek részt a helyi óvodapedagógusok vezetésével. Eközben a felnőttek a Rendezvényház nagytermében berendezett, hangulatos Pilvax kávéház asztalai köré gyűltek, ahol a '48-as finomságok vásárának keretében 1 pár finom virslit, vagy egy pohár hideg sört egyaránt jelképes 48 Forintért fogyaszthattak a kötetlen beszélgetések mellé. Az ünnepi megemlékezés lehetőséget biztosított arra, hogy néhány nosztalgikus pillanat erejéig átértékeljük mindazokat a javakat, amelyek számunkra természetesek, elődeink azonban 166 évvel ezelőtt nagy árat fizettek azért, hogy a szabadság eszméje ne csak egy illúzió legyen a diktatúra árnyékában. Ilyenkor egy szál virággal, és szimbolikus főhajtással tisztelgünk előttük, akik az elnyomás láncait lerázva, egy letűnt kor hőseiként utat nyitottak számunkra a demokrácia és a sajtószabadság felé. Ezen a napon értük égnek a gyertyák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.