Családi programokkal ünnepelték március 15-ét Mórahalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

_DSC0069Mórahalmon március 14-én rendezték meg az 1848- 49’-es forradalom és szabadságharc eseményei előtt tisztelgő, megemlékezést az Aranyszöm Rendezvényházban. Ennek kapcsán, az előző évek mintájára, idén is színvonalas műsorokkal illetve a család minden tagja számára kellemes kikapcsolódást kínáló programokkal készültek a szervezők.

Az ünnepi megemlékezést Tahy Viktória, a mórahalmi Colosseum Hotel igazgatójának köszöntője nyitotta, majd a mórahalmi néptáncosok fellépése és az általános iskola diákjainak műsora következett, végül Meister Éva színművésznő előadása emelte a rendezvény fényét. Ezt követően került sor a már hagyománynak számító márciusi díjak átadására. A kiemelkedő közösségi munkáért járó elismerést jelképező díszmedált Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere adta át a hétköznapok hőseinek. 2014-ben a város szolgálatáért járó díjakat Ádám Edit a Móra-Vitál szakorvosa, Hegedűs Ferenc Mórahalom költője, illetve Szalai Krisztián az utánpótlás zenekar karnagya vehették át.

A megemlékezést követő családi programok alkalmával a Bibuczi Gyermekszínház zenés mesejátékkal várta a gyerekeket a színházteremben, illetve a kreatív tevékenységek kedvelői kézműves foglalkozáson vehettek részt a helyi óvodapedagógusok vezetésével. Eközben a felnőttek a Rendezvényház nagytermében berendezett, hangulatos Pilvax kávéház asztalai köré gyűltek, ahol a ’48-as finomságok vásárának keretében 1 pár finom virslit, vagy egy pohár hideg sört egyaránt jelképes 48 Forintért fogyaszthattak a kötetlen beszélgetések mellé.

Az ünnepi megemlékezés lehetőséget biztosított arra, hogy néhány nosztalgikus pillanat erejéig átértékeljük mindazokat a javakat, amelyek számunkra természetesek, elődeink azonban 166 évvel ezelőtt nagy árat fizettek azért, hogy a szabadság eszméje ne csak egy illúzió legyen a diktatúra árnyékában. Ilyenkor egy szál virággal, és szimbolikus főhajtással tisztelgünk előttük, akik az elnyomás láncait lerázva, egy letűnt kor hőseiként utat nyitottak számunkra a demokrácia és a sajtószabadság felé. Ezen a napon értük égnek a gyertyák.

Előző sztori

Kosárlabda: remek játékkal Nyíregyházán is nyert a Szedeák

Következő sztori

Jobbik: a szétosztott kommunista nyugdíjaktól a bányanyitásig + FOTÓK