Közélet

Csaknem az egész országra figyelmeztetést adtak ki szerdára

Csaknem az egész országra figyelmeztetést adtak ki szerdára

2014. március 18., kedd
Csaknem az egész országra figyelmeztetést adtak ki szerdára

Tizenöt megyére és a fővárosra a viharos szél, egy megyére a várható heves zivatar miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A kedden az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapestre a várható viharos szél miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések a 70 kilométer/órát is meghaladhatják. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére várható heves zivatar miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést. A meteorológiai szolgálat azt írta: szerdán viharos északnyugati széllel hidegfront érkezik. A front hajnalban eléri a Kisalföldet, majd reggel, délelőtt már az ország nagy részén erős, időnként viharos lesz a szél. Főként a magasabban fekvő területeken (Dunántúli-középhegység térségében) 85 kilométer/órát meghaladó szél is előfordulhat. Az északkeleti határ közelében a záporok mellett napközben kis valószínűséggel zivatar is kialakulhat. Szerda este a legtöbb helyen fokozatosan mérséklődik majd a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.