Bulvár

Az egyenruhásokat érintő korrupcióról tartottak konferenciát

Az egyenruhásokat érintő korrupcióról tartottak konferenciát

2014. március 5., szerda
Az egyenruhásokat érintő korrupcióról tartottak konferenciát

Az egyenruhásokat érintő korrupció megelőzéséről tartott nemzetközi konferenciát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság - írja a police.hu.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság első alkalommal szervezte meg március 5-én az „Együtt a korrupció ellen – határon innen és túl” elnevezésű nemzetközi szakmai értekezletét, melynek a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatala adott otthont. A konferencián „határon innen” a Nemzeti Védelmi Szolgálat, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, továbbá „határon túl” a Nagyváradi és a Temesvári Területi Határrendőr Felügyelőség, illetve a Szabadkai Regionális Határrendőrségi Központ munkatársai vettek részt. A rendezvényt

Lukács János

dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg. Ezt követően az Országos Rendőr-főkapitányság Ellenőrzési Szolgálatának vezetője,

Somssich Gabriella

dandártábornok asszony tolmácsolta

Papp Károly

altábornagy úr szavait, mely szerint Magyarország rendőrsége elkötelezett a korrupció elleni harcban. Elmondta, hogy annak megelőzésével kapcsolatban nincsenek rossz ötletek és ajánlások, továbbá hangsúlyozta, hogy az apróbb szabálytalanságok sem maradnak szankció nélkül. Az esemény során a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hazai és külföldi társszervei is megosztották szakmai gyakorlataikat, tapasztalataikat. A konferencia zárásaként Somssich Gabriella dandártábornok asszony elmondta, hogy a korrupciót megszüntetni teljes egészében nem lehet, de együttes erővel és nemzetközi összefogással fel lehet és fel is kell lépni ellene.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.