Sport

Atlétika: a legjobb nyolc közé kerülne a fedettpályás vb-n Márton Anita

Atlétika: a legjobb nyolc közé kerülne a fedettpályás vb-n Márton Anita

2014. március 2., vasárnap
Atlétika: a legjobb nyolc közé kerülne a fedettpályás vb-n Márton Anita
SZS20140227_marton_anita_001

Az elmúlt hét végén mindkét számában nyert az országos bajnokságokon Márton Anita, aki javában készül a március 7-9. közötti lengyelországi fedettpályás világbajnokságra.

Amint azt a SZEGEDma.hu is megírta

, az előző hét végén kettős sikert ért el

Márton Anita

: szombaton a téli dobó bajnokságon diszkoszvetésben, majd a Syma csarnokban lebonyolított fedettpályás országos bajnokságon súlylökésben is hozta a kötelezőt, itt is toronymagas esélyesként nyerve állhatott fel a dobogó legfelső fokára. "54,50-et dobtam, ami számomra nem rossz eredmény, hiszen a diszkoszvetés nem a főszámom, különösebben nem is készültem rá. Nemzetközi szinten ugyanakkor ez nem számít erősnek, hiszen ott 60 méter körül kellene teljesíteni" - árulta el a SZEGEDma.hu-nak a versenyszámban 2007-ben az ob-n még bronzérmet, azóta folyamatosan aranymedáliát nyerő szegedi atléta.

SZS20140227_marton_anita_004

A Titán TC versenyzőjének azonban a súlylökés a fő száma, hiszen e versenyszámban képviselte a magyar színeket is a 2012-es londoni olimpián, s 2006 óta folyamatosan nyeri a hazai bajnokságot mind szabadtéren, mind fedettpályán is. Az elmúlt szombaton az aranyérmet kifejezetten jónak mondható - bár 18,48 méteres egyéni csúcsától elmaradó - 17,76-os eredménnyel nyerte meg, amely ugyanakkor bő fél méterrel jobb, mint a 2013-as fedettpályás göteborgi Európa-bajnokságon elért 17,22, ami csak a 12. helyre volt elegendő akkor.

Spiriev Attila

, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatójának véleménye szerint is biztató eredmény a hazai ob-győzelmet jelentő teljesítmény a jövő hét végén, a lengyelországi Sopotban rendezendő fedettpályás világbajnokságra készülve. "A vb-n 18-18,50 méter körüli eredménnyel már döntőbe lehet jutni. Célom a legjobb nyolc, ezt egy 18,50-s eredménnyel el is érhetem. Ugyanakkor még nem láttam az előnevezési listát, így nem tudom még pontosan, kik is lesznek majd a vetélytársaim" - mondta el a Londonban végül a 24. helyen záró, a tavalyi nyári Universiadén 4. helyezést elérő súlylökő, aki a két évvel ezelőtti fedettpályás vb-t épp az olimpia miatt hagyta ki.

SZS20140227_marton_anita_007

Márton Anita a jövő szerdai indulás előtt naponta kétszer edz, reggel és délután az Etelka soron, mint mondta eredményre lök reggelente, hiszen a vb-n is délelőtt lesz majd a selejtező. Felkészülését azonban épp hazai sikeressége nehezíti, hiszen itthon egyeduralkodó mind diszkoszvetésben, mind súlylökésben, nincs igazi mezőny, nincs igazi vetélytársa egyik versenyszámban sem, s ennek hiánya lassítja a fejlődést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.