Közélet

A kormány az idén is támogatja a kiemelt lovas rendezvényeket

A kormány az idén is támogatja a kiemelt lovas rendezvényeket

2014. március 5., szerda
A kormány az idén is támogatja a kiemelt lovas rendezvényeket
fogathajtosajtaj_06_ia

A kormány 325 millió forinttal támogatja a Kincsem – Nemzeti Lovas Programhoz kapcsolódó kiemelt lovas rendezvényeket 2014-ben - olvasható a kormányzati hírportálon.

A kormany.hu információja szerint a kormány múlt heti ülésén döntött arról, hogy az idén több mint 300 millió forinttal támogatja a nagysikerű kiemelt lovas rendezvényeket, valamint azok előkészítését. A döntés értelmében ez év első felében összesen 170 millió forint összegű forrás kerül átcsoportosításra a vidékfejlesztési tárcához. Ebből az összegből CSIO***-W Világkupa 30 millió forintos, a fábiánsebestyéni Kinizsi Park felújítása pedig 140 millió forintos hozzájárulást kap. További célkitűzés, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2014 második felében elkészítse azt a koncepciót, amely összesen 155 millió forintos támogatást biztosít három kiemelt lovas rendezvényre. A tervek szerint ezek közül a Nemzeti Vágta megszervezését 60 millió forinttal, az Izsáki Egyes-fogathajtó Világbajnokság lebonyolítását 40 millió forinttal, a Lovas Világkupát pedig 55 millió forinttal segíti a kormány. A Nemzeti Lovas Program 2012. március 12-én lépett hatályba. Ehhez kapcsolódóan a kormány már tavaly nagymértékben támogatta a lovas rendezvényeket - emlékeztetet a tájékoztatás. A kormány 2013-ban több mint 165 millió forinttal támogatta a CSIO***-W Világkupa mellett, a Nemzeti Vágta, az Izsáki Négyes-fogathajtó EB és az OTP Lovas Világkupa megrendezését. Mindemellett döntött a fábiánsebestyéni Kinizsi Park korszerűsítéséről is annak érdekében, hogy a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) döntése alapján hazánk adhasson otthont a 2015 augusztusában megrendezendő 15. Kettesfogathajtó Világbajnokságnak - olvasható a kormányzati hírportálon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.