Közélet

A Jobbik kiterjesztené a közlekedési kedvezményeket a mentősökre

A Jobbik kiterjesztené a közlekedési kedvezményeket a mentősökre

2014. március 4., kedd
A Jobbik kiterjesztené a közlekedési kedvezményeket a mentősökre
mentoauto_szvse_tape36_gs

A Jobbik kiterjesztené a közösségi közlekedési kedvezményeket az Országos Mentőszolgálat dolgozóira.

Bertha Szilvia

, a párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: a Jobbik garantálja a közszféra bérrendezését, az illetményeket minden évben az előző évi infláció mértékével emelné, s a 2008 óta tartó befagyasztás miatti 30 százalékos reálbércsökkenést kompenzálná. Az ellenzéki politikus jelezte: ágazatonként egységesítenék a cafetéria összegét és kötelező juttatássá tennék, s tervezhető életpálya-modellt alakítanának ki a közszféra dolgozóinak.

Varga Zoltán Péter

, a párt dunakeszi elnöke - aki a nappali sürgősségi ügyeleti ellátásban dolgozik - elengedhetetlennek nevezte a mentősök bérrendezését. Első lépésként az utazási kedvezmények kiterjesztését emelte ki, jelezve, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) dokumentumaiból kiderül: a rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédelem dolgozói kedvezményesen vagy ingyenesen vehetik igénybe a főváros közösségi közlekedését szolgálati idejükben. Mint mondta, szeretnék, ha ezt az Országos Mentőszolgálat budapesti vonuló állománya - összesen 788 orvos, mentőtiszt, szakápoló, gépkocsivezető - is megtehetné. Indoklása szerint a keresetükhöz képest nagy összeg az a havi több mint 10 ezer forint, amit közösségi közlekedésre költenek. Varga Zoltán Péter kitért arra is: vizsgálni fogják a kedvezmények rendszerét a MÁV és a Volán járatain is, ahol egy kormányrendelet alapján a munkába járás és a hazautazás költségeinek 86 százalékát megtéríti a munkáltató, s át fogják tekinteni azt is, hogy más városokban hogyan lehetne rendezni a kérdést a helyi közlekedésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.