Közélet

A Belvárosi moziban tartott fórumot az LMP-s Szél Bernadett

A Belvárosi moziban tartott fórumot az LMP-s Szél Bernadett

2014. március 26., szerda
A Belvárosi moziban tartott fórumot az LMP-s Szél Bernadett
szel_bernadett_lmp01_ia

Szentes és Makó mellett Szegedre is ellátogatott Szél Bernadett szerdán. Az LMP társelnöke a Belvárosi moziban tartott lakossági fórumot, ahol a párt programjáról és választási esélyeiről beszélt az érdeklődőknek.

Csongrád megyében kampányolt szerdán

Szél Bernadett

: az LMP társelnöke Szentes és Makó mellett Szegedre is ellátogatott, hogy a párt választási programját és jövőbeli terveit ismertesse a helyiekkel. Szegeden a Belvárosi mozi Kamaratermében egy lakossági fórumra is invitálta az érdeklődőket, akik személyesen is feltehették kérdéseiket a politikusnak.

Nukleáris hulladéklerakó és csontvázak a szekrényben

"A régi politikai elit belebukott abba, hogy Magyarország számára megoldásokat javasoljon és ezeket keresztül is vigye. Sem foglalkoztatás, sem pedig a szegénység felszámolásának kérdésében nem sikerült érdemi lépéseket tenniük, bizonyos dolgokban évtizedek óta egy helyben toporgunk, más szempontból pedig még romlottunk is" - mondta el a fórumot megelőző sajtótájékoztatón Szél Bernadett. Az LMP a kormány energiastratégiáját is zsákutcának tartja. Szegeden ez különösen fontos a politikus szerint, hisz az ország ezen pontja kifejezetten gazdag az alternatív energiaforrások nyújtotta lehetőségekben. "A kormány ezt figyelmen kívül hagyva továbbra is az atomenergia pártján áll, gyakorlatilag egy nukleáris hulladéklerakót akar az országból csinálni. Az LMP hadat üezen ennek a felfogásnak, készek vagyunk a 21. század problémáira 21. századi megoldásokat nyújtani" - emelte ki. Megújuló Magyarország címet viselő programjukban leírják, hogyan látják az ország fenntartható fejlődésének útvonalát. Kiemelt figyelmet fordítanának a nők helyzetére is, mellyel Szél Bernadett szerint egyik nagy párt sem foglalkozott az utóbbi évtizedekben.

szel_bernadett_lmp02_ia

"A kampány ideje alatt rengeteg emberrel beszélgettem el, és úgy látom, egyre tudatosabb kérdésekkel keresnek fel minket - alaposan kikérdeznek arról, hogy mit kaphatnak tőlünk a szavazatukért. Más pártokkal ellentétben minket nem érdekel a politikai szappanopera, azokról a dolgokról beszélünk, amelyek igazán fontosak az ország számára" - emelte ki a politikus. Pártja támogatja azt az elképzelést is, hogy a képviselőket minden évben vagyonosodási vizsgálatnak vessék alá, így elvennék a kedvet a közpénzek lenyúlásától és elkerülhetnék azt, hogy a későbbiekben csontvázak bukkanjanak elő a szekrényből. "Egy erős LMP-s frakció az ellenzékben hatékonyabban tudna fogást találni a kormányon, mint a Bajnai-Mesterházy-Gyurcsány tömörülés, négy év távlatából is látható, hogy egyedül mi voltunk képesek konkrét ügyek mentén politizálni és lépéseket tenni. Egy tiszta erőt képviselnénk a parlamentben, ehhez kérünk a választóktól felhatalmazást április 6-án" - mondta Szél Bernadett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.