Közélet

Vona: a Jobbik meglepetést fog okozni április 6-án

Vona: a Jobbik meglepetést fog okozni április 6-án

2014. február 28., péntek
Vona: a Jobbik meglepetést fog okozni április 6-án
vona_gabor01_gs

A Jobbik meglepetést fog okozni április 6-án - jelentette ki Vona Gábor pártelnök a veszprémi lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje kifejtette: a közvélemény-kutatások, valamint a lakossági fórumokon szerzett tapasztalati is azt bizonyítják, hogy a Jobbiknak vannak még tartalékai a bizonytalan szavazók körében. Hozzátette: a párt népszerűsége növekedett a közép- és időskorúak körében. "A Jobbik meglepetést fog okozni április 6-án, s mi ennek tudatában, ennek reményében készülünk a választásokra" - fogalmazott. Vona Gábor beszélt arról, hogy a lakossági fórumokon egyre erősödő érdeklődést és szimpátiát tapasztal pártja iránt. Tájékoztatása szerint a Jobbik programja három pillérre épül: megélhetés, rend, elszámoltatás. Megélhetés alatt a Jobbik tisztességes munkabéreket és tisztességes nyugdíjat ért, munka alatt pedig nem közmunkát és nem külföldi munkát - mondta Vona Gábor. Hozzáfűzte: a munkahely számukra azt jelenti, hogy Magyarországon, magyar vállalkozások magyar embereknek biztosít munkát tisztességes bérérért, és ez a munkahely adóforintokat termel; a munkahelyteremtést a Hét vezér elnevezésű programjuk tartalmazza. A szabálysértési értékhatárt kormányra jutásuk esetén a mostani 50 ezerről ötezer forintra szállítják le, "mert ez reálisabb képet ad a magyar társadalom és közbiztonság helyzetéről" - jelentette be a pártelnök. Európai mintára épülő rendvédelmi szervet állítanának fel, amelynek nincs más feladata, mint a helyi település közbiztonságának védése, őrzése, preventív eszközökkel - sorolta Vona Gábor. Szólt arról is, hogy kormányra jutásuk esetén eltörölnék az országgyűlési képviselők mentelmi jogát, bevezetnék, hogy aki törvényalkotóként törvényt sért, dupla büntetést kapjon. Felszólította a Fideszt és az MSZP-t, hogy az őszödi beszéd kapcsán a "dedós játékot" fejezzék be, álljanak elő programjukkal, és álljanak ki egy hármas miniszterelnök-jelölti vitára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.