Sport

Vízilabda: szorossá tennék a szegedi lányok a Dunaújváros elleni meccset

Vízilabda: szorossá tennék a szegedi lányok a Dunaújváros elleni meccset

2014. február 7., péntek
Vízilabda: szorossá tennék a szegedi lányok a Dunaújváros elleni meccset
taylor_uvse_mj-003

Szombaton délután a negyedik helyezett Dunaújvárosi Főiskola VE látogat a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem otthonába a női vízilabda OB I első tavaszi fordulójában.

A két gárda a bajnokság első fordulójában, októberben

találkozott egymással

, akkor a hazai pályán játszó dunaújvárosiak kiütéses, 20-6-os győzelmet arattak. Dalmády Szandráék ezt követően még zsinórban további négy mérkőzést buktak el, de az őszi idény végén a Honvéd és az Angyalföld ellen aratott sikerek révén a tabella hatodik pozíciójában töltötték a telet a szegedi lányok. "A vizsgaidőszak nehézségeit, illetve kisebb betegségeket leszámítva, alapvetően jól sikerült a felkészülési időszak. A formába lendülésre ugyanakkor elég rövid idő állt rendelkezésre karácsony óta, de a szegedi fiú serdülőkkel és a Szentes csapatával tudtunk edzőmérkőzéseket játszani. Az alapszakaszban eddig hazai pályán jó és szoros találkozókat vívtunk, habár az UVSE és a Szentes ellen is alulmaradtunk a végjátékban. Összességében azt mondhatom, az elsődleges célunk tehát az, hogy szorossá tegyük a Dunaújváros elleni összecsapást, és ha ez sikerül, akkor onnan már minden nyitott" – nyilatkozta a szombati mérkőzéssel kapcsolatban a SZEGEDma.hu-nak

Lakó Gábor

vezetőedző. A tréner azt is elárulta, az őszi felálláshoz képest egyetlen változás történt a csapat keretében, ugyanis szegedi színekben folytatja sportolói karrierjét a balkezes

Kovács Dóra

. A 22 éves játékos korábban évekig éppen a szombati ellenfél, a Dunaújváros együttesében szerepelt, majd egy teljes szezon kihagyása után a tavalyi őszt a másodosztályú Kaposvárnál töltötte. Lakó Gábor hozzátette, mindenképpen számol már szombaton a szélsővel, habár eddig még nem volt alkalma a többiekkel készülni. Az összecsapás szombaton 17 óra 30-kor kezdődik a SZUE-ban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.