Vízilabda: gólzáporos szegedi győzelem a Komjádiban

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szegedve_ksi_mj-08Gólzáporos mérkőzésen verte tizenhárom góllal a KSI-t a Szeged VE a férfi vízilabda OB I-ben szombat délben.

Bár a korábban Szegeden játszó Márkus Martint és a szegedi nevelésű Hulmann Kristófot is foglalkoztató Központi Sportiskola szerzett vezetést, Tóth Márton két akciógóljával és egy büntetőjével, valamint Aljosa Kunac emberelőnyös találatával 4-1-re fordított a Vincze-csapat. Bár egy szabaddobás után, majd kettős emberelőnyben a hazaiak felzárkóztak 3-4-re, Molnár Tamás fórból, majd újabb büntetőből is eredményes volt, a kisszünet előtt pedig Szivós Márton is bevitt egy találatot, így 7-3-as szegedi vezetéssel zárult a gólzáporos első negyed a Komjádi-uszodában. Kiss Csaba szabaddobásgóljával folytatódott a mérkőzés, majd utána sokáig nem született gól, támadóhibák, jó szegedi védekezés jellemezték a játékot. A negyed második felében aztán felváltva estek a gólok, két hazai találat közé Decker Ádám ékelte a magáét megúszásból, majd az ellenfél elől maradt játékosának eredményes lövése nyomán ő maga emberelőnyből is bevette a hazai kaput (6-10).

A nagyszünet után ismét pár perces gólcsendet tört meg Juhász Zsolt, aki immár a harmadik szegedi ötméterest váltotta gólra, majd a vendégek parádés védekezésének köszönhetően Molnár Tamás két újabb találata között Tóth Márton és Szivós is újra betalált – a klasszisok sorra megvillantak, 5-0-val hozta a harmadik játékrészt a Szeged, úgy, hogy az utolsó másodpercekben ismét kettős fórba került a KSI (6-15). Az utolsó nyolc perc ismét gólparádét hozott: Kiss Csaba két gyors és szemfüles találatával már tíz fölé növelte a differenciát a Szeged, majd Jansik Szilárd és Vincze Márk volt eredményes, miközben ismét felváltva lőtték a gólokat a felek. Jansik duplázása már a 20. szegedi találatot jelentette a 29. percben, majd több pontatlan kísérlet után Hegedüs Gábor és Kiss Csaba – utóbbi Molnár Tamáshoz és Tóth Mártonhoz hasonlóan negyedik találatát jegyezve – szerzett parádés akciógólt a hazaiak kilencedik találatára válaszolva, egyszersmind kialakítva a 22-9-es szegedi diadalt jelentő végeredményt.

Vincze Balázs egysége legközelebb március 1-jén, Szentesen folytathatja tovább meggyőző menetelését.

Férfi vízilabda OB I 19. forduló:

KSI SE – Szeged VE 9-22 (3-7, 3-3, 0-5, 3-7)
Budapest, Komjádi-uszoda. Vezette: Fekete Balázs, Füzesi Zsolt.
KSI: Kardos – Miklós 2, Fejős 1, Kovács G. 1, Marnitz 1, Márkus 1, Kalanovics 1. Csere: Szokolay (kapus), Szedmák 1, Kerschbaum, Hangody Gy., Varga M. 1, Hulmann, Hangody A. Vezetőedző: Székely Bulcsú.
Szeged: MOLNÁR V. – Juhász 1, MOLNÁR T. 4/1, Kunac 1, Seman, TÓTH M. 4/1, Szivós 2. Csere: Nagy V. (kapus), Decker Á. 2, Jansik Sz. 2, Sánta, Vincze M. 1, KISS CS. 4, Hegedüs 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Emberelőny: 6/2, ill. 8/4.
Kettős emberelőny: 2/1., ill. -.
Ötméteres: -, ill. 3/3.

Előző sztori

Orbán: megerősítettük a rendőrséget

Következő sztori

Labdarúgás: elgázolta a Nagybaracskát a Tisza Volán + FOTÓK