Közélet

Udmurt író a Klebelsberg-könyvtárban

Udmurt író a Klebelsberg-könyvtárban

2014. február 17., hétfő
Udmurt író a Klebelsberg-könyvtárban
ar-szergi

A Finnugor hónap című programsorozat következő rendezvényeként Vjacseszlav Ar-Szergi, udmurt író lesz az SZTE Klebelsberg Könyvtár következő vendége február 19-én, délután öt órától.

Vjacseszlav Ar-Szergi

(1962. április 5.) udmurt író, költő, műfordító, újságíró. Az Udmurt Köztásaság Nemzeti Írója (2003), a moszkvai ,,Népek Barátsága" és az izsevszki ,,Fénysugár" irodalmi lapok szerkesztőbizottsági tagja. Immár 30 könyvet írt különböző műfajokban, de készített forgatókönyvet is, amelyből az első udmurt nyelvű film, az Alangaszar árnyéka készült el 1994-ben. Könyveit eddig Oroszországban, Magyarországon, Finnországban, Svédországban, Észtországban és Csehországban adták ki. Udmurtul és oroszul ír, valamint fordít tatár és orosz nyelvből udmurtra. Az ő ötlete alapján született meg a Dunának hullámai a Káma partján (1997) című kötet, amelyben magyar versek szerepelnek udmurt nyelven. Több irodalmi és állami elismerés birtokosa, legutóbb például elnyerte a Lityeraturnaja Gazeta által adományozott irodalmi díj ezüst fokozatát a magas színvonalú orosz ésudmurt nyelvű munkásságáért (Delvig-díj, 2014).

Időpont:

Február 19. 17 óra

Helyszín:

SZTE Klebelsberg Könyvtár, AudMin (földszint, Tájékoztató melletti terem) A csatolt fájlban elérhető az író fotója és a rendezvény plakátja. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.