Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Röplabda: Gödöllőn menetelt tovább az SZTE EHÖK SE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szteehokse_noiroplabda_pnVasárnap este a NB II 13. fordulójában Gödöllőn lépett pályára a SZTE EHÖK SE női röplabdacsapata. A szegediek győzelmét ezúttal sem fenyegette veszély.

A SZTE EHÖK SE női röplabdásai vasárnap este Gödöllőn léptek pályára. A hiányos kerettel utazó gárda trénere, Berkes Zoltán meggyőző, határozott és higgadt játékot kért lányaitól.

Az elvárásoktól eltérően azonban a Szeged álmos játékkal kezdett. Főleg a mezőnyvédekezésben látszott meg ez, lassan mozogtak a lányok a labdáért, és pontatlanok voltak a bejátszások. A korábban megszokott hatékony szervák sem termelték a pontokat. A gödöllői csapat ugyanakkor minden mindegy alapon kezdett, s így sikerült is elhúzniuk lelkes és ponterős játékukkal. A szett közepéhez érve Berkes Zoltán kénytelen volt időt kérni, ami hamar rendet tett a fejekben, s kezdtek magukra találni az EHÖK SE-s lányok. A vendégek játéka nagymértékben feljavult mind nyitásfogadásban, mind a játék többi elemében. Ezután nem volt megállás egészen a 25. pontig – szorosan, de hozta a Szeged az első szettet (21-25).

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első véget ért. A Tisza-partiak rendkívül hatékony center és szélső támadásainak, s ami a legfontosabb a röplabdában, a jó nyitásfogadásoknak köszönhetően már a szett elején jelentős előnyre tettek szert. Hiába volt a lelkes gödöllői fiatalok minden fáradozása: amikor kezdtek volna felzárkózni, mindig jött egy nyitás- vagy blokk sorozat, amely megállította a hazaiakat. Végül ezt a játszmát hatalmas fölénnyel – mindössze 8 pontot engedélyezve a vendéglátóknak – nyerte a Szeged (8-25).

Az utolsó etap sem alakult másképp. Az előző szett tetemes pontkülönbségén felbátorodva nagy elánnal folytatták a lányok: pontot pont hátára halmoztak. A vendégek esélyt sem adva a Gödöllőnek, meggyőzően játszottak, és egy pillanatra sem engedték ki az irányítást a kezükből. A centerjátékunk kifejezetten gyors volt és hatékony, amire az ellenfél blokkja nem tudott odaérni. Ennek köszönhetően a szegedi feladó tudta játszatni a játékosaival az előre megbeszélt figurákat, aminek következtében látványos labdamenetek alakultak ki. A hazai lányok szépen küzdöttek, olykor partiban voltak a Szegeddel. A lendületet azonban nem tudták megtörni: újabb elsöprő szett (13-25), és mérkőzés győzelem. Ismét három ponttal lett gazdagabb az EHÖK SE.

A következő bajnokira Debrecenben, az Eötvös DSE otthonában kerül sor február 23-án.

Női röplabda NB II 13. forduló:

Gödöllői RC – SZTE EHÖK SE 0-3 (21, 8, 13)
Gödöllő, Török Ignác Gimnázium. 100 néző.
SZTE EHÖK SE: Szabó L., Tornai, Molnár A., Krcelic, Molcsányi, Csintalan. Csere: Neizer, Horuczi, Selmeczy.

Berkes Zoltán: „A fiatal, képzett játékosokból álló Gödöllő nagy önbizalommal, amolyan minden mindegy alapon kezdte a mérkőzést, mi pedig álmosan, főleg mezőnyben rendkívül statikusan mozogtunk. A játszma második felétől játékunk nagymértékben feljavult, köszönhető ez a csereként érkező játékosoknak is, akik új lendületet tudtak adni a csapatnak. Innentől kezdve gyakorlatilag végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, és kevés hibával játszottunk.”

Tovább olvasom

Sport

A Kiel magyar ügyvezetője szerint lehetetlen, hogy elinduljon a kézi-BL

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Megvan a Szedeák harmadik légiósa

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Zach Brownnal erősítette meg keretét a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Tovább olvasom

Sport

Csütörtökön játssza hazai BL-meccseit a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Háromnegyed 7-kor lesz minden meccs. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál