Közélet

Még két napig küldhetők alkotások az Astellas Gyermekrajz Pályázatra

Még két napig küldhetők alkotások az Astellas Gyermekrajz Pályázatra

2014. február 4., kedd
Még két napig küldhetők alkotások az Astellas Gyermekrajz Pályázatra

A világ legkedvesebb gyermekorvosait kereső Astellas Gyermekrajz Pályázat nevezési időszaka 2014. február 6-án (csütörtök) éjfélkor lejár, vagyis az 5-12 éves korosztályba tartozó gyermekek rajzait addig lehet postára adni.

Az idei megmérettetésre máris több száz rajz érkezett, amelyekben készítőik őszintén mesélnek kedvenc doktoraikról. Bár a pályázaton most sem előírás, a rajzhoz mellékelve mégis egyre többen küldik be legkedvesebb történetüket és mesélik el, miért az ő orvosuk a legjobb, legkedvesebb az egész világon. Az alkotásokban megjelenő köszönet és hála a pályázat szervezőin keresztül természetesen eljut a megrajzolt orvosokhoz is, akik óriási örömmel fogadják a kedves, olykor megható alkotásokat. A nevezési határidőt követően a beérkezett rajzokat a pályázati zsűri és a nagyközönség egymástól függetlenül értékeli. Az idei zsűri tagjai:

Janikovszky János

, a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója,

Bartos Erika

meseíró és -rajzoló,

Varga Edit

, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője,

Hauser Péter

gyermekonkológus szakorvos,

Badacsonyi Szabolcs

, a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle szerkesztőbizottsági elnöke,

Rigler Ilona

, a Heim Pál Gyermekkórház Mentálhigiénés Központjának vezetője, valamint a számos hazai gyermekkönyv illusztrátoraként ismert Kalmár István. Az értékelés menetéről és a pályázat egyéb részleteiről információk a www.astellasdij.hu/gyermekrajz weboldalon érhetők el. Az Astellas Pharma és a Móra Könyvkiadó közös gondozásában zajló nemes megmérettetés 2013 őszén immár másodszor indult el, hogy a gyerekek igyekezetén és munkáján keresztül a társadalom figyelmét kiváló hazai gyermekorvosainkra irányítsa rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.