Labdarúgás: nagyot fordult a világ pár hét alatt Gyálaréten

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20130608_gyalaret_csengele_019Nem sikerült különösebben fényesre a Gyálarét LSC őszi idénye, a csapat mindössze a tökutolsó USC Tanárképző együttesét előzi meg a megyei II. osztály tabelláján. Az eredménytelenség már önmagában komoly változásokat predesztinált, az új edző, Paksi Péter azonban gyakorlatilag a nulláról kezdett januárban egy új gárda felépítésébe.

Mint azt korábban megírtuk, a regnáló megyeegyes bajnok Tápétól távozó szakember egy ligával lentebb, Gyálaréten talált magának új kihívást. Az eredményeket tekintve azonban már a váltás pillanatában egyértelműnek tűnt, nem vállalt kis feladatot a tréner. A Gyálarét a tizenöt őszi forduló során mindössze hét pontot szorgoskodott össze. Bár szeptember végén, október elején két közvetlen riválisát, a Kiskundorozsmát és a Csanyteleket is két vállra tudta fektetni, az egy pontjával sereghajtó Tanárképző elleni döntetlen hazai pályán semmiképpen sem sorolható a kiemelkedő eredmények kategóriájába, ahogyan a Makó II. elleni 0-4, illetve a szezonkezdetet követő zsinórban hat vereség sem.

tape_utc_mj08

„Komoly problémák vannak a csapat háza táján, de szeretnék kiharcolni a bennmaradást a megyekettőben. Kedden találkozom először a játékosokkal, akkor mérem fel az állományt, azután belekezdünk háromhetes felkészülésünkbe, igazolunk játékosokat, illetve, megyeegyes és megyekettes csapattokkal tervezünk edzőmeccseket” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Paksi Péter január 23-án. Mint utóbb kiderült, nem árult zsákbamacskát a vezetőedző, a Gyálarét három felkészülési mérkőzést vívott egy hónap leforgása alatt, kronológiai sorrendben a St. Mihály, a Bordány és a Kiskundorozsma együtteseivel, miközben heti három edzéssel készül a csapat a tavaszi bajnoki rajtra.

Ennél is érdekesebbek azonban a játékoskeretet érintő változások, hiszen az őszi tagok közül mindössze ketten maradtak, miközben érkezett egy hangzatos nevekből álló tápéi kontingens. Az új igazolások között található Mike Gábor, Péter Sándor, Dlusztus Imre, Kárász Dávid, Csordás Gergő, illetve Bubori Kornél is, ugyanakkor utóbbi játékossal kapcsolatban fontos hír, hogy sérülése miatt vélhetően csak a tavasz végén tud bekapcsolódni a munkába. Újra futballcipőt húz a labdarúgást korábban fél évig szüneteltető védő, Simon Szabolcs, aki szintén szerepelt a 2012-2013-as pontvadászatban aranyérmes Tápéban.

tape_utc_mj12

A felsorolt neveken túl további hazai, szerb, sőt, portugál és spanyol játékosok rúgják majd a bőrt tavasszal Gyálaréten. „A Szegedi Tudományegyetemen tanulnak, hazájukban játszottak is különböző klubokban, a próbajáték során pedig kellően jó benyomást keltett a produkciójuk. Tény, hogy a habitusuknak köszönhetően sokkal hangosabb és vidámabb lett az öltözői hangulat” – árulta el az ibériai érkezőkről Paksi Péter.

„Tudjuk, hogy hol állunk jelenleg a tabellán, így az elsődleges tervünk a biztos bennmaradás. Egyelőre csak ebben tudok gondolkodni, és azt is figyelembe kell venni, hogy mindössze három hetünk volt egy teljesen új együttes építésére. Ennek tavasszal biztosan lesznek negatív kihatásai, de összességében komoly előrelépést várok a változásoktól” – foglalta össze csapata remélt jövőjét a tréner. „Kijelenthető, hogy a Gyálarét nem szűnt meg, és Szabó József elnök hathatós segítségének köszönhetően a csapat él és virul, gőzerővel készül a tavaszi szezonra” – tette hozzá.

focitorna_budapest28_gs

Jól körülhatárolható irányvonalat ad a csapat jövőbeni előrehaladásának, hogy az új vezetőedző egyben az L-IT Szeac Akadémia szakmai koordinátora is. „Meghatározza a terveimet és lehetőségeimet az 250-300 gyerek jövője, akik miatt én ezt a munkát elvállaltam. Egy olyan hosszú távú koncepcióra és támogatásra van szükségem, amelynek kifutásaként ezek a gyermekek felnőve minél magasabb osztályban tudnak majd fejlődni, és Szeged labdarúgását képviselni. Ehhez kell nekünk egy felnőttcsapat, ahol tudjuk versenyeztetni az akadémián végzős fiatalokat, és amit az elnök úr segítségének köszönhetően Gyálaréten meg is tudunk valósítani” – fogalmazott Paksi Péter, majd kitért rá, éppen a felsorolt okok miatt már a 2014-2015-ös szezonnak egyértelmű feljutási szándékkal vágnak majd neki.

Előző sztori

Szegedi szalagavatók: bemutatkozik a Móravárosi + FOTÓK

Következő sztori

Pályázatot hirdetett a madártani egyesület gyerekeknek